Cum de a curăța podeaua vopselei vechi: scoateți lemnul, îndepărtați-l și îndepărtați, curățați-l în apartament, îndepărtați parchetul

Cum de a curăța podeaua vopselei vechi: scoateți lemnul, îndepărtați-l și îndepărtați, curățați-l în apartament, îndepărtați parchetul

Înainte de curățarea podelei, este necesar să știți de ce material este fabricat. Există numeroase opțiuni pentru curățarea eficientă a pardoselii din vopseaua veche. Principalele sunt: ​​mecanice, chimice și termice. Ca regulă generală, pentru a curăța podea din lemn de vopsea veche, utilizați primele două metode, dar termică deține este propriu și este, de asemenea, popular, și cu ea curățirea realizată mai eficient. Experții recomandă să contactați imediat maeștrii, dar dacă doriți să economisiți bani, puteți să eliminați și vopseaua dacă pregătiți instrumentele și materialele necesare.

Cum să eliminați chimic vechile vopsele de pe podele din lemn

Îndepărtarea vopselei vechi de pe podeaua din lemn trebuie făcută: în mod elegant, în etape și cât mai bine posibil. Toate acestea sunt necesare pentru a scoate vopseaua și a nu deteriora stratul de acoperire.

Cum de a curăța podeaua vopselei vechi: scoateți lemnul, îndepărtați-l și îndepărtați, curățați-l în apartament, îndepărtați parchetul

Aplicație înseamnă că pentru o podea de lemn se realizează manual, iar în unele cazuri pot necesita mai multe straturi, fiecare dintre ele se aplică cu o diferență de 30 de minute

Formulările care sunt utilizate în această metodă sunt create pe baza unor substanțe cum ar fi:

 • Solventul;
 • Acid;
 • Alcaline solide.

Este foarte important să se respecte tehnicile de siguranță, care constau în mănuși de protecție, un studiu aprofundat al instrucțiunilor de lucru cu compușii. Vopseaua se poate dizolva complet sau se poate înmuia, după care suprafața se curăță și reziduurile se spală cu alcool alb.

Instrucțiuni: cum să rupă vopseaua veche de pe podea într-un mod termic

Detașeze sau cu alte cuvinte, pentru a îndepărta vopseaua de pe podea într-un apartament poate fi o metodă termică în care: acoperirea este dedurizată, vopseaua poate fi îndepărtată în spatula metalic obișnuit, este permis să folosească orice echipament care poate fi podele încălzite.

Îndepărtarea se face numai după încălzirea calitativă, care este potrivită:

 • Uscător de păr pentru clădiri;
 • Lampă de lipit;
 • Arzător cu gaz.

Cum de a curăța podeaua vopselei vechi: scoateți lemnul, îndepărtați-l și îndepărtați, curățați-l în apartament, îndepărtați parchetul

Nu folosiți metoda termică pentru îndepărtarea vopselei de podea din lemn în interior, în cazul în care ventilația este slabă, deoarece există o eliberare de gaze toxice care pot provoca intoxicatii

Metoda este foarte eficientă și, cu ajutorul acesteia, este posibil să se pregătească o acoperire pentru un nou strat de colorare cât mai repede și fără costuri suplimentare. Din nefericire, există o serie de dezavantaje și limitări care ar trebui citite înainte de finalizarea lucrării. 

Nu puteți folosi această metodă pentru o suprafață din plastic, deoarece se topesc atunci când sunt încălzite, eliberează toxine și stratul se poate deforma.

Această metodă este considerată absolut inutilă dacă este necesar să se îndepărteze vopseaua veche de pe podeaua pe care se aplică tencuiala sau din stratul de beton. Tratamentul termic este opțiunea cea mai optimă pentru un pod de lemn, deoarece este posibilă curățarea rapidă și eficientă.

Recomandări: cum să îndepărtați vopseaua de pe un parchet

Parchet - acoperiș: elegant, scump și frumos. Ce trebuie făcut dacă parchetul a fost vopsit sau vopsit accidental cu vopsea? Merită folosită prelucrarea mecanică, pentru care trebuie să utilizați un instrument special, atât manual cât și electric. Instrumentul electric este considerat cel mai potrivit, deoarece există o opțiune de a obține un succes excelent, făcând curățarea podelei cu propriile mâini.

Nu va face prea mult efort pentru a procesa chiar și o zonă prea mare. Unelte de mână utilizate în aceste cazuri, atunci când este necesar să se efectueze curățarea locuri greu accesibile și să efectueze munca într-o zonă limitată, sau îndepărtați vopseaua, care a început să se umfle și exfolia.

Aceste instrumente pot fi:

 • screper;
 • sandpaper;
 • perie;
 • Spatulă.

Cum de a curăța podeaua vopselei vechi: scoateți lemnul, îndepărtați-l și îndepărtați, curățați-l în apartament, îndepărtați parchetul

Profesioniștii folosesc mașini speciale de șlefuire a suprafețelor, datorită cărora este posibilă curățarea podelei unei suprafețe mari de vopsea

Dacă vorbim despre un instrument electric, este permisă utilizarea unei mașini de șlefuit sau a unei mașini de șlefuit cu o duză specială. Unii experți folosesc un burghiu cu o anumită duză sub formă de perie metalică. 

Există o metodă de sablare mecanică. Se compune ca pe o acoperire pe o podea fluxul constând din apă și particule abrazive fine directe.

Sub presiune ridicată, este posibilă îndepărtarea nu numai a vopselei vechi de pe parchet, ci și a ruginei de pe suprafața metalică. Dintre avantaje, se poate observa că nu este necesară pregătirea suplimentară a podelei înainte de procesare. De asemenea, această metodă vă permite să curățați locurile greu accesibile pentru o perioadă minimă de timp și fără forță specială. Metoda mecanică este utilizată în cazul în care nu este necesară îndepărtarea completă a vopselelor, dar este nevoie de un tratament parțial al pânzei.

Cum să îndepărtați vopseaua de pe podeaua din beton

Podeaua de beton nu este întotdeauna acoperită cu alte materiale, deoarece: pată, decora în diferite moduri, puteți, dacă doriți, curățați vopseaua. Cel mai adesea, agenții de curățare și solvenții speciali sunt utilizați pentru a curăța podeaua din beton. Agenții de spălare nu pot fi pur și simplu turnați pe lenjerie, deoarece necesită respectarea nu numai a instrucțiunilor, ci și a tehnicilor de siguranță.

Dacă vopseaua nu este prea veche, este posibilă pur și simplu ștergerea acesteia cu o cârpă înmuiată într-un solvent dacă suprafața podelei este mică.

În primul rând trebuie să înmuiați acoperirea cu apă timp de o zi. Mai mult, betonul este în mod necesar șters cu detergenți agresivi, astfel încât vopseaua să obțină porozitate, iar apoi este necesar să se aplice un solvent de curățare. Spălarea va înmuia treptat vopseaua, ceea ce va face îndepărtarea mult mai rapidă și mai ușoară. Lipirea din vopsea și solventul sunt îndepărtate cu ajutorul unei raclete sau a unei perii rigide. Metoda este potrivită numai pentru vopsele proaspete, deoarece cu vechiul vopsea artilerie mai grele și alte metode sunt necesare.

Cum de a curăța podeaua vopselei vechi: scoateți lemnul, îndepărtați-l și îndepărtați, curățați-l în apartament, îndepărtați parchetul

Vopseaua din beton este bine ruptă cu ajutorul unui șlefuitor cu o duză largă

Este posibil să curățați podeaua din beton cu un uscător de păr de construcție și acest lucru este mult mai ușor decât utilizarea unui solvent sau a unui agent de spălare. De aceea, metoda este foarte solicitată în rândul mai multor maeștri. Este permisă utilizarea pentru orice tip de vopsea, inclusiv rășini epoxidice și lacuri rezistent la apă, dar va dura mult timp, răbdare și efort.

Procesul de îndepărtare are loc în etape:

 1. Betonul pictat este expus la un jet de aer fierbinte.
 2. Prin contactul cu căldura, vopseaua începe să fiarbă.
 3. Apoi puteți îndepărta acoperirea cu o spatulă sau răzuitoare.
 4. Se recomandă curățarea parțială, deoarece vopseaua poate deveni din nou lipicioasă după umflare sau, cu alte cuvinte, se usucă.
 5. Eliminarea nu este prea rapidă, cu toate acestea foarte eficientă.

Secretele: Cum să cureți podeaua unei vopsele vechi (video)

Curățarea vopselei de pe vopseaua veche trebuie efectuată numai prin tehnologie și folosirea echipamentului de protecție pentru a exclude rănirea sănătății și a tractului respirator. Este posibilă îndepărtarea vopselei de pe orice pictura, dacă nu încalcă recomandările specialiștilor.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: