Barn pentru puii de iarna: construim si izolam casa de pui pe cont propriu

În timpul iernii, puii nu pot fi purtați mai rău decât în ​​sezonul cald. Dacă acestea sunt suficient de cald (modul ideal de -2 ° C până la + 20 ° C), va fi suficient de lumină și de bună (nu excesiv și echilibrată în compoziție) de putere, numărul de ouă pot fi identice sau puțin mai mică. În plus, știind că pasărea este caldă, nu vă puteți îngrijora. Prin urmare, construim imediat o găină de iarnă cu mâinile noastre cu o încălzire suficientă sau luăm măsuri pentru a reduce pierderile de căldură dacă se transformă spațiile deja finisate. 

Barn pentru puii de iarna: construim si izolam casa de pui pe cont propriu

O vărsare caldă pentru găini și iluminat - asta este important pentru bunăstarea lor normală

Imediat despre mărimea coșurilor de pui de iarnă. Sunt recomandate norme pentru plasarea păsărilor în cameră: de la 2 la 5 găini pe pătrat. Dacă dimensiunea zonei este strânsă, puteți "popula" dens în casă. Trebuie doar să faceți mai multe cuiburi și nopți. Ele pot fi aranjate în rânduri, una deasupra celeilalte. În încăperile cu mai multe etaje, straturile se așază perfect. Cu carnea de pui, desigur, lucrurile sunt mai rele - sunt greu de urcat, dar rareori sunt păstrate până la iarnă.

Padocul de iarnă este, de asemenea, necesar: până la -15 ° C, găinile ouătoare pot merge în afara. Numai în vremea fără vânt. Și cu înălțimea, totul este mai mult sau mai puțin clar. Puii sunt suficienți și au o înălțime de un metru și jumătate, dar trebuie să faceți acest lucru pentru a vă ajuta să serviți camera.

Din ce să construim

Este ieftin să construiți un coș de pui dintr-un bloc de zgură, din beton spumos. Dacă există un loc în apropiere unde există lut, puteți să loviți zidurile folosind tehnologia adobe (mazanka sau cărămizi uscate).

Dacă aveți nevoie de o cochilă de pui caldă bugetară - puteți să o faceți ca un dugout. Pereții pot fi scoși la o jumătate de metru deasupra nivelului, în sud se pot face ferestre bine izolate cu geamuri duble triplu. Este bine să se izoleze piesa care se extinde deasupra solului și acoperișul. Pentru căldură, toate zidurile, cu excepția celor din sud, pot fi acoperite cu pământ. Dacă partea de sus este acoperită de zăpadă, va fi destul de caldă.

Barn pentru puii de iarna: construim si izolam casa de pui pe cont propriu

Cei care vor să ia în serios o pasăre, merită luați în considerare construirea unui coș de pui din beton spumos: este ușor, cald

O altă opțiune, cel mai probabil, populară și economică - o coș de pui cu mâinile proprii. Deoarece camerele sunt de obicei mici, fasciculul carcasei are nevoie de o secțiune mică și are nevoie de puțin. Puteți tăia cadrul cu o placă, placaj, OSB și alte materiale similare. Între stâlpi așezați un încălzitor și coaseți de cealaltă parte. Pentru a împiedica așezarea mouse-ului în încălzitor, oamenii au decis să bată izolarea pe ambele părți cu o plasă de metal cu o celulă superficială. Acest lucru crește oarecum costul de construcție, dar lupta cu soareci - mai scumpe. Se pare că este o coajă de pui caldă, iar grosimea încălzitorului depinde de regiune. Puteți fi ghidat de recomandări pentru construirea de case de cadre.

Fără încălzirea în banda de mijloc, o coop de pui dintr-un jurnal sau o bară groasă poate face fără. Numai cusăturile de căldură trebuie cusute cu lamele. Nu atât de mult din curenții de pui, ca de la puii de găină: ca să nu trageți cârligul sau mușchiul.

Fundația pentru un coș de pui

Există opțiuni. Construiți mai des pe posturi - faceți o fundație coloană. Uneori - faceți o grămadă sau o curea superficială. Dar acesta este cazul dacă un material este ales pentru pereții grei sau care necesită o bază rigidă: cărămidă (ceramică, silicat, adobe), blocuri de spumă și zgură, rocă de coajă, etc. Pentru clădirile ușoare din lemn - carcase, cherestea, busteni - este suficient să dați coloanele sau să puneți blocuri de fundație deja pregătite (pot fi realizate pe cont propriu).

Barn pentru puii de iarna: construim si izolam casa de pui pe cont propriu

Acestea sunt stâlpii de sub scheletul pentru găini

În cazul fundației coloană și a pilonului, suporturile sunt plasate în colțuri și 2-3 metri în spațiul dintre ele. Încărcarea pe bază va fi mică, prin urmare este foarte greu să zel.

încălzire

Căldura și încălzirea - aceste două probleme sunt foarte strâns legate: într-un coș de pui cald, chiar și într-o vreme friguroasă, puteți face fără încălzire. Există multe exemple. Indiferent de cât de economic nu este încălzirea, în consecință, el zboară într-un bun bănuț. Deoarece este mult mai eficient să se construiască un magazin bine izolat decât să se plătească anual pentru încălzirea sa.

Ca încălzitor puteți folosi orice materiale moderne. Ele pot fi umplute din interior sau din exterior. Principalul criteriu de alegere este costul. Cel mai optim este spuma de polistiren. Este ieftin, are o excelentă capacitate de izolare termică: o placă cu o grosime de 5 cm înlocuiește un perete de cărămidă de 60 cm. Montat pe clei sau cuie lungi cu șaibe din plastic, puteți pune bucăți de plastic.

Barn pentru puii de iarna: construim si izolam casa de pui pe cont propriu

Încălzirea coopului cu vată minerală

De asemenea, puteți utiliza vată minerală și polistiren. Dar minvatul necesită prezența a două laturi ale membranelor. În afară, puneți un vânt-hidro-protector cu permeabilitate unilaterală a vaporilor (perechile ar trebui să fie scoase din încălzitor). Din interiorul (în cameră) a aburuluinupermeabil.

Stoarfoam este cu siguranta bun. Caracteristicile sunt chiar mai bune decât cele ale stratului de polistiren, chiar și soarecii nu-i plac. Dar este scump. Dar nu poate fi nici măcar acoperită: plăcile sunt netede, netede, sunt și cele colorate.

Totuși, este posibil să se utilizeze încălzitoare naturale: pentru a ciocni între două planuri un rumeguș, pentru a acoperi cu lut amestecat cu rumeguș etc. Prin economisirea căldurii, o astfel de izolație este inferioară materialelor moderne, dar practic nu există nimic. Astfel de metode folosesc de asemenea. Pentru regiunile sudice cu ierni blânde, încălzirea "oamenilor" este mai mult decât suficientă, dar chiar și în partea centrală, și cu atât mai mult în Nord, probabil că nu o pot face.

Era vorba despre ziduri. Plafonul din coșul de pui trebuie să fie izolat: aerul cald se acumulează sub tavan. Dacă nu este cald, va fi întotdeauna rece. Dacă elimini din carton de jos (este bine păstrează căldura) sau în orice materiale de bord (placaj, OSB, MDF, panouri de gips cu fibre, etc.), iar partea de sus a pod distribui rumeguș sau fân ambalaj, acesta va fi mult mai cald. Și dacă te izolezi sub toate regulile - e bine.

Încălzirea pardoselii realizate în același mod ca și pentru acasă: podeaua aspră, ea - se situează între izolație, pe partea de sus a finisarii. Faceți-o cât mai caldă posibil: nu-l regretați.

Nu toată lumea face podeaua din lemn. Totuși, există o lingură de argilă adobe cu o paie și se lasă să se usuce sau beton. Cea mai rece este beton, dar dacă umpleți suficient rumeguș, va fi bine. Și dacă, brusc, încă mai face o podea de beton cu izolație (deși-sticle la perete în), va fi în general excelent.

Barn pentru puii de iarna: construim si izolam casa de pui pe cont propriu

Opțiunea de a încălzi podeaua în găină

Atunci când încă planificați coardă de iarnă de pui cu propriile mâini, asigurați-vă prezența unui tambur. Această mică anexă permite mult reducerea pierderilor de căldură și, prin urmare, reducerea costului încălzirii.

Aranjamentul intern al coopului este descris aici. 

încălzire

Este dificil să supraestimați valoarea unei încălziri aranjate corespunzător pentru un coș de pui de iarnă. Acest lucru este cunoscut tuturor proprietarilor de case de păsări: la o temperatură pozitivă, găinile ouătoare se simt bine și iarna sunt bine călcate.

electricitate

Dacă este furnizată energie electrică la coșul de pui, încălzitoarele sau lămpile cu infraroșu pot fi încălzite. Ventilatoare de încălzire mai ieftin să cumpere programabile. Nu în sensul că acestea sunt mai ieftine, ci în faptul că electricitatea pentru vântul de iarnă mai puțin. Există două tipuri de automatizări: temperatura și timpul. Firește, este mai bine să luați pe cel care reacționează la temperatura pentru încălzirea coopului. Pe măsură ce devine mai rece, spun la 0 ° C, se va aprinde, pe măsură ce crește până la + 3 ° C, se oprește. În general, setările pe care le alegeți. Metoda este eficientă și destul de populară.

Mai des, găinile sunt încălzite IR emițători. Dar ele nu încălzesc aerul, ci obiectele care intră în zona de acțiune a razelor. Ele sunt atârnate deasupra cocorilor și câteva bucăți deasupra podelei. Dacă pasărea este rece, se adună sub ei. Într-o casă de găină poate fi și frig, principalul lucru că locuitorii săi erau calzi. Acesta este cazul în cazul încălzirii prin infraroșu. O nuanță: lămpile IR ard de la frecvente porniri / opriri, deci este de dorit să le taie foarte rar. În oameni, ard de luni de zile, beneficiul de a "trage" electricitate un pic.

Un alt lucru important de știut despre caracteristicile de funcționare a lămpilor de încălzire IR (nu există pentru iluminat, nu confunda). Suprafața lămpilor este încălzită, chiar designul lămpii nu este adaptat la astfel de sarcini. Cartușele din plastic nu țin lămpile în mod corespunzător, iar găsirea de ceramică este o problemă. Pentru a asigura siguranța la incendiu, este mai bine să faceți o cușcă de sârmă pentru lampă. Deci puii nu sunt arși și dacă lampa cade, nu se va rupe, iar puiul nu va izbucni.

Radiatoare de ulei Eficient: consumul este mare, căldura este scăzută. Dispozitivele de uz casnic cu o spirală deschisă sunt eficiente, dar foarte periculoase pentru foc și va trebui să le păstrați în funcțiune. Acesta este un risc excesiv de mare.

Barn pentru puii de iarna: construim si izolam casa de pui pe cont propriu

IR-incalzitor cu lampă într-o carcasă de ochiuri

Cazan și aragaz

Există o altă opțiune de încălzire - un cazan și baterii. Dar acesta este un vis pentru majoritate. Încă se înece cu o sobă, un cazan pe lemne sau o sobă mică de cărămidă. Și încercați să conduceți pe coșul de pui - astfel încât acesta să dea căldură maximă. În cazul în care soba este fier, poate fi cărămizată, ca o țeavă de fier. Când este încălzit, cărămida menține căldură mult timp. La încălzirea normală, o protopka este suficientă pentru câteva zile.

Încălzirea coopului prin descompunerea rumegușului

Există o modalitate de a menține o temperatură plus fără încălzire - datorită căldurii eliberate în timpul descompunerii rumegușului. Dar funcționează numai în condiția încălzirii normale (cel puțin). Umpleți podeaua cu rumeguș. Primul strat adormeste toamna, inainte de prima raceala. Stratul este de ordinul a 10-15 cm. Se află o lună și jumătate.

Această căptușeală este mult mai bună decât fânul: puii nu se îmbolnăvesc, deoarece rumegușul reglează bine umiditatea. De asemenea, le place să se scufunde în așternut și sunt în mod constant ocupați cu acest lucru, astfel încât găinile ouătoare să nu aibă grăsime chiar și cu furaje abundente și cu o gamă limitată.

Barn pentru puii de iarna: construim si izolam casa de pui pe cont propriu

Puii cu rumeguș se simt bine chiar și în vreme rece

După 30-50 de zile, adăugați o porție proaspătă de rumeguș (veți înțelege prin miros și aspect). Și de data asta, de asemenea, aproximativ 10 cm. Apoi - mai mult. Până la sfârșitul iernii, stratul se acumulează aproximativ 50 cm. Chiar și în frigul decent în interiorul coopului de pui, temperatura nu scade sub 0 ° C, ceea ce este suficient pentru găinile ouătoare. Dacă sapa într-o astfel de așternut, va fi de aproximativ +20 ° C. Că găinile în frig și de a face: săpe găuri și ei stau jos. Aceste rumeguș preiyut: există o reacție de descompunere cu eliberarea unei cantități mari de căldură.

În primăvară, întregul amestec este dus la grămada de compost, după un timp va exista un îngrășământ excelent. Dar totuși în momentul de față: în toamnă, înaintea unei uși, este necesar să umpleți o bordură înaltă: faptul că așezarea nu a avut suficient somn. Plimbi inconfortabil, dar o pescaj de sub usa este eliminata.

Ventilația în coșul de pui de iarnă

Pentru a menține un microclimat normal în casa de găină, ventilația este necesară. Aceasta este de obicei o țeavă de plastic, care este sub tavan, trece prin acoperiș și se prăvălește peste ea la o înălțime de aproximativ un metru. La o astfel de picătură, tracțiunea naturală poate fi suficientă. Influxul apare de obicei prin crăpături, dar dacă ați fixat pe conștiință, puteți monta o bucată de țeavă de plastic în perete, chiar deasupra nivelului podelei. Pe partea laterală a încăperii, țeava este acoperită cu o plasă metalică și fac amortizoare care reglează intensitatea mișcării aerului.

O altă opțiune fără un coș pe acoperiș: direct în perete, tăiați un mic ventilator de evacuare. Dar un astfel de sistem funcționează forțat și cu energie electrică. Țeava este non-volatilă))

Barn pentru puii de iarna: construim si izolam casa de pui pe cont propriu

Vânt în colacul de pui

Umiditatea optimă în casa de găină este de aproximativ 60-70%. Abaterile în ambele direcții sunt nedorite. Creșterea umidității nu este foarte dificil - pentru a pune mai multă apă, dar cu o scădere pot exista probleme. Uscarea foarte bună a lămpii IR a condensatului: pentru câteva ore, se usucă picături pe pereți și pe tavan. Deci, cel puțin, pentru a regla umiditatea, este necesar.

iluminat

În orice casă de găină ar trebui să fie ferestre. Și, deși prin ele căldura se îndepărtează, ele nu pot fi eliberate: lumina soarelui este necesară pentru a menține starea normală a păsării. Și pentru a fi cald, cadrele sunt făcute cu două sau trei pahare. Și ele sunt neapărat cusute cu o plasă din interior, deși în afara ei nu doare, dar nu pentru siguranța păsării, ci pentru siguranța ei.

Pentru ca puii să continue să mănânce iarna, trebuie să prelungească ziua luminoasă: cel puțin ar trebui să fie de 11-12 ore. De aceea i-au pornit să aprindă luminile. Este mai bine să puneți imediat controlerul, care va activa și dezactiva automat lumina. Petreceți mai mulți bani, dar veți avea mai puțin pentru a merge la casa de găină.

La inceput, cateva pui vor ramane peste noapte pe podea (cei care nu s-au urcat pe nopti si in cuiburi), dar daca podeaua este calda, cu rumegușul, este in regula. Treptat, se vor obișnui cu timpul de oprire și vor sta pe pământ.

Există o opțiune - pentru a le face o creștere precoce, și lasă seara natural. Apoi lumina va arde dimineața și seara, odată cu apariția amurgului, vor fi așezate să doarmă la soare.

Cum de a construi un coș de vară de pui cu o plimbare citiți aici. 

Cum de a construi o casă de găină: video

În acest videoclip coopul este construit de oamenii din oraș care au scăpat în sat. În seria video sunt colectate fotografii ale procesului, astfel încât toate etapele să fie vizibile.

Un alt videoclip cu o secvență clară de construire a unui coș de pui dintr-un bar

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 88 = 94

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: