Wat is beter voor een balkon: gordijnen of zonwering

Een ruime loggia is voor veel mensen een droom, maar zelfs een klein balkon kan worden omgezet in een recreatiegebied. Creëer een gezellige omgeving, dicht bij de zon en het uitzicht op de buren om gordijnen of zonwering op het balkon te plaatsen. U kunt kiezen uit een van de volgende gordijnen: klassiek van stof, Romeins, rol, Vietnamees en Japans.

Wat is beter voor een balkon: gordijnen of zonwering

Ruime loggia

 • Hoe gordijnen te installeren, als er geen richel is
  • klassiek
  • Romeinse blinds
 • Installatie van rolluiken
  • Montage op het blad
  • Montage op een opening
 • De grootte van de loggia en de keuze van gordijnen
  • Voor een klein balkon
  • Voor een grote loggia

  Algemene aanbevelingen voor selectie

  De decoratie van balkonramen wordt hoofdzakelijk beïnvloed door persoonlijke voorkeuren en financiële mogelijkheden - het verschil in kosten tussen katoenen gordijnen en geautomatiseerde rolluiken zal enorm zijn. Daarnaast wordt rekening gehouden met de volgende factoren die bepalend zijn voor de keuze van de gordijnen op het balkon:

  Wat is beter voor een balkon: gordijnen of zonwering

  1. De stijl van de loggia en de kamer waaraan deze grenst: als dit een kamer is, wordt een soortgelijk ontwerp gekozen;
  2. De grootte van het balkon;
  3. Type stof - het moet gemakkelijk te reinigen zijn, niet in de zon branden;
  4. Oriëntatie van de loggia - lichte stoffen worden gekozen voor de schaduwzijde, meer dichte stoffen voor de zonnige kant, meer dichte voor de zonnekant, zwarte ogen zijn gesloten van de directe stralen.

  Welke gordijnen om een ​​loggia te versieren

  In het hart van de keuze van de gordijnen is de sierlijkheid en vaak de mogelijkheid om gordijnen vast te maken zonder een richel - dit is het kenmerk van balkonkamers. De modellen die aan deze vereisten voldoen, zijn gegroepeerd in 3 groepen: klassiek, heffen, glijden.

  Alle gordijnen van gewone stoffen zijn gevoelig voor vervuiling en burn-out, en het verwijderen van ze van het balkon kan soms problematisch zijn.

  Wat is beter voor een balkon: gordijnen of zonwering

  klassiek

  Hier worden de voor iedereen bekende gordijnen gevonden. Voor een balkon worden zowel dichte als lichte materialen geselecteerd. Als u alleen het glas wilt bedekken, dan zijn transparante of doorschijnende stoffen voldoende. Het dichte gordijn zal betrouwbaar sluiten voor externe opvattingen of ruis. Meestal zijn gordijnen vereist voor klassieke gordijnen, maar je kunt ook gordijnen hangen zonder een kroonlijst met je eigen handen.

  Wat is beter voor een balkon: gordijnen of zonwering

  Hijs systemen

  Deze categorie bevat veel structuren en elk van hen kan worden gebruikt voor een balkon:

  • Romeins - klimdoeken met opvouwbare horizontale plooien van stof. Ze zijn functioneel, mooi, gemaakt van verschillende materialen. Er zijn verschillende manieren om gordijnen aan de balkonramen te bevestigen zonder een richel. Gelijkaardig aan hen zijn de Oostenrijkse, Engelse, Franse modellen, die van elkaar verschillen in de pracht van plooien

  Wat is beter voor een balkon: gordijnen of zonwering

  Roman blind

  • Vietnamees - een rechthoekige lap stof wordt opgerold tot een rol en op de juiste hoogte vastgezet met linten. Dit zijn dubbelzijdige gordijnen.

  Als het nodig is dat de geïnstalleerde gordijnen op het balkon constant worden neergelaten en omhoog worden gebracht, dan zal het gebruik van Vietnamese gordijnen ongemakkelijk zijn.

  • Gewalst - de stof wordt op de as gewonden door middel van een kettingmechanisme. Dit zijn de meest functionele gordijnen om het balkon te sluiten. Betrouwbare en handige controlemechanismen, geïmpregneerd met stof en waterafstotende stoffen die niet uit de zon verbranden - de belangrijkste verschillen tussen deze systemen van gordijnen van conventionele materialen. De overvloed aan kleuren, texturen en eenvoudige installatie maken de gordijnen op de loggia een echte favoriet. Grote ontwerpen worden aangevuld met een elektromotor.

  Wat is beter voor een balkon: gordijnen of zonwering

  Glijdende systemen

  Om een ​​minimalistisch interieur te creëren, kunt u Japanse gordijnen op het balkon installeren. De bovenste geleider is aan het plafond bevestigd, wat meestal geen problemen oplevert. De onderste - tot de vensterbank of semi-loggia in moderne appartementen zijn volledig glas.

  Hoe gordijnen te installeren, als er geen richel is

  Hangende op de balkongordijnen zonder richel kan op veel manieren zijn. De keuze hangt af van het type gordijn.

  klassiek

  Om gordijnen op te hangen zonder gordijnen, dat is in een rij, kunt u de volgende trucs gebruiken:

  Wat is beter voor een balkon: gordijnen of zonwering

  1. Trek de metalen draad over de hele breedte van de loggia aan - de methode is geschikt voor lichte stoffen;
  2. Trek de lijn aan - als er geen touwtje is of als u de stof aan elk blad wilt bevestigen. Hiervoor heb je mooie anjers nodig. Soms wordt de lijn langs de onderrand van de stof geleid om deze te repareren;
  3. Om gordijnen op te hangen zonder een kroonlijst is het mogelijk om bevestigde haken te hebben en op een gordijn van een lus te naaien. Voor het kunststof blad worden haken geselecteerd met klittenband;
  4. Bevestig de zuignappen aan de bril en hang er vervolgens lichtgordijnen aan.

  Romeinse blinds

  Om gordijnen op te hangen, worden behalve de dakranden een houten bar en een plakkerige klittenband gebruikt. Installatie wordt uitgevoerd naar elk blad of de gehele breedte van het balkon.

  Wat is beter voor een balkon: gordijnen of zonwering

  De bar, die bij de maat past, is bevestigd aan het harde deel van de klittenband. Het zit vast, geschoten met een nietmachine, genageld aan anjers. De balk wordt bevestigd met schroeven aan het gekozen oppervlak van de opening. Het zachte gedeelte van de tape wordt op de stof genaaid. In extreme gevallen maakt de stof verbinding met de staafnietjes of anjers, maar deze methode is uiterst disfunctioneel - het zal uiterst moeilijk zijn om deze te verwijderen.

  Bergvodden op het balkon - vouwgordijnen - kunnen voor elk blad afzonderlijk worden gebruikt. Hiervoor wordt opnieuw het klittenband met een klevende achterkant op het harde deel gebruikt.

  Installatie van rolluiken

  In het gebruikelijke begrip van de dakrand, doet dit systeem dat niet. Hangende rolluiken op het balkon kunnen op het blad of op de bovenkant van de opening zijn. Als het balkon is uitgerust met schuiframen, zullen jaloezieën op elk van de ramen niet werken.

  Wat is beter voor een balkon: gordijnen of zonwering

  Rolluiken

  Montage op het blad

  Het is geselecteerd als u elk venster afzonderlijk wilt sluiten. Gemonteerde mini-rollen van de as met een doek, of een cassette rolgordijn met geleiders. Elk van de systemen is op twee manieren gemonteerd:

  • Met boren - de schroeven worden in het frame geschroefd. Deze methode is betrouwbaar, maar het bederft het venster. Rolgordijnen op het balkon met houten ramen zijn altijd verveeld;
  • Zonder boren - gebruikmakend van nakidnye bevestigingsmiddelen of scotch-platforms voor mini-rollen. Dubbelzijdige tape wordt gebruikt voor cassette-jaloezieën. Blinds houden stevig vast zonder het raam te beschadigen.

  Montage op een opening

  Het wordt gekozen als u de volledige breedte van de loggie wilt sluiten met een of meer producten. De schuiframen zijn ook gesloten. Opknoping van rolluiken op de opening van het raam is alleen mogelijk met boren. Hiervoor is een systeem met een versterkte schacht geschikt.

  Wat is beter voor een balkon: gordijnen of zonwering

  De grootte van de loggia en de keuze van gordijnen

  Balkongordijnen moeten een harmonieus beeld van de ruimte creëren, soms de geometrie veranderen, zo functioneel mogelijk zijn. Deze kwaliteiten worden bepaald door de afmetingen van de loggia.

  Voor een klein balkon

  Gordijnen van lichte stoffen worden gekozen, omdat de donkere het gebied nog kleiner maken. Om dezelfde reden wordt afgeraden om gordijnen op de grond te hangen, stoffen te gebruiken met een prachtig gordijn, bijvoorbeeld Franse en misbruikaccessoires. Het is beter om de gordijnen op elk raam los te hangen en monofone stoffen te kiezen. Laten we een fijne tekening toegeven.

  Voor een klein balkon geschikte rolsystemen, Romeins, Oostenrijks en klassiek.

  Wat is beter voor een balkon: gordijnen of zonwering

  Voor een grote loggia

  De volledig glazen loggia ziet er geweldig uit met klassieke gordijnen op de grond en plectra. Op verschillende doeken met afzonderlijke snoerlijstjes kunt u de verlichting flexibel aanpassen. Hier kun je gordijnen ophangen - Romeins, Japans, Frans, Vietnamees, een rolmechanisme installeren. Het is beter om elk blad te sluiten met een aparte doek - het is moeilijk om het te beheren en de lichtstroom aan te passen.

  ZIE VIDEOINSTRUCTIE

  Voor alle balkonramen kunt u gordijnen naar wens vinden en ophangen. Vooral moet je naar de rolmodellen kijken.

  Wat is beter voor een balkon: gordijnen of zonwering

  Ze zijn gemakkelijk te onderhouden, de rijke keuze biedt u de mogelijkheid om jaloezieën te kiezen voor elke stijl en ze eenvoudig en eenvoudig te installeren. Bevestigingen zonder te boren, beschadigen het kunststof venster niet.

  1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
  Loading...
  Like this post? Please share to your friends:
  Leave a Reply

  − 1 = 1

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: