Verbruik van verschillende soorten verf per 1 m2

Alle werken met schildermaterialen vereisen een voorlopige berekening van de hoeveelheid materiaal die nodig is voor de afwerking. Het is niet aan te raden om verf met een grote marge te kopen, omdat het voor een korte tijd wordt bewaard, vooral in een open verpakking. Daarom is het belangrijk om het verfverbruik per 1 m2 te kennen voor het begin van alle werkzaamheden.

Verbruik van verschillende soorten verf per 1 m2

 

Wat beïnvloedt de stroom

Fabrikanten geven op de verpakking de hoeveelheid samenstelling aan die nodig is om 1m2 van het te behandelen oppervlak te bedekken. Maar deze gegevens komen niet altijd overeen met de werkelijkheid, omdat de kromming van de muren, de aanwezigheid van verschillende defecten, het gebruikte instrument, enzovoort, niet in aanmerking worden genomen.

Verbergingskracht

Hoe hoger deze index, hoe beter de composities het oppervlak bedekken. Daarom verdient het de voorkeur verven te kopen waarvan het dekkingsvermogen het grootst is. Ze kunnen iets meer kosten, maar als gevolg daarvan zullen de reparatiewerkzaamheden zo zuinig mogelijk zijn. De optimale verbergingssnelheid is 30 g per 1 vierkante meter.

Verbruik van verschillende soorten verf per 1 m2

Naast het verzadigingsniveau hangt de onderdrukking grotendeels af van de kleur van een bepaalde kleur

instrumenten

Verbruik van verf per 1 m2 hangt ook af van welk gereedschap zal worden toegepast. Het duurste materiaal wordt verbruikt door het spuitpistool. Als wordt besloten om een ​​rol te gebruiken, is het raadzaam om een ​​gereedschap met een korte pool te kiezen om een ​​muureffect te maken dat is gemaakt van natuursteen of met een stapel van gemiddelde lengte om een ​​reliëf te creëren. Bij gebruik van borstels wordt het grootste inktverbruik per 1 m2 waargenomen.

Verbruik van verschillende soorten verf per 1 m2

Bij het werken op relatief grote vlakken en gebieden is het handiger om met een roller te werken en de borstels zijn uitstekend geschikt voor het schilderen van moeilijk bereikbare plaatsen

Type fundering

Als de coating eerder in wit is geverfd, dan is het voor het opnieuw verven op een vergelijkbare toon nodig om één laag materiaal aan te brengen. Als het de bedoeling is om een ​​donkere compositie aan te brengen, kan het 2 - 3 lagen zijn, wat ook een aanzienlijke invloed heeft op de stroomsnelheid. Om de hoeveelheid verf voor de behandeling van gepleisterde oppervlakken te berekenen, is het noodzakelijk om 20% toe te voegen aan de gegevens van de fabrikant. Dit komt omdat de meeste pleisters vocht goed absorberen. Bovendien moet u voor elk materiaal (hout, steen enz.) De juiste coatings produceren die niet voor andere doeleinden mogen worden gebruikt.

Verbruik van verschillende soorten verf per 1 m2

Ongeacht het type substraat, "neemt" de eerste laag altijd veel meer verf op dan de daaropvolgende

Typen verven

De normen voor verfverbruik zijn rechtstreeks afhankelijk van het type. Sommige formuleringen kunnen in één laag worden toegepast, andere vereisen meer. Hieronder zullen we praten over het verbruik van verf voor muren, rekening houdend met deze factoren.

 

Acryl composities

In water dispergeerbare materialen op basis van acrylharsen worden gebruikt voor het afwerken van interne en externe oppervlakken. De meeste fabrikanten leveren witte acrylverf, die voor het aanbrengen met de kleur moet worden gemengd.

 1. Dus, om de kosten van acrylverf te achterhalen, moet u eerst de verpakking onderzoeken. Meestal duurt het ongeveer 1 liter materiaal per 8 vierkante meter. Maar rekening houdend met het absorptievermogen van de basis en de aanwezigheid van kleine defecten, kunnen we zeggen dat het werkelijke verbruik 1 liter per 6 m2 is.
 2. Dan moet je het aantal lagen tellen. Als hoogwaardige merkmaterialen zijn gekocht, is het voldoende om twee lagen aan te brengen. Voor verven van het economy segment zijn minimaal 3 lagen nodig. Er is bijvoorbeeld een muur om te schilderen met een oppervlakte van 10 m2. Bij een verbruik van 1 liter per 6 m2 is bijna twee liter materiaal nodig. Als u het verkregen aantal vermenigvuldigt met het aantal lagen, krijgt u 4 liter kwaliteitsmateriaal en 6 liter economie-variant.
 3. Vervolgens zou u de gebruikte tool moeten overwegen. Bij gebruik van een spuitpistool of roller zal de vereiste hoeveelheid niet veranderen. Als u alleen penselen gebruikt, moet u nog eens 15% toevoegen. Als gevolg hiervan is het verbruik van acrylverf per 1 m2 4,5 - 7 liter.

Verbruik van verschillende soorten verf per 1 m2

Een van de voordelen van acrylcomposities is dat de stroomsnelheid bij het werken met een roller en spuitpistool vrijwel onveranderd is

Water emulsie

De berekening van de verf begint in dit geval ook met het merkteken van de fabrikant. In ideale omstandigheden is slechts 1 liter materiaal nodig om 18 m2 van het oppervlak te behandelen. In werkelijkheid zal dit cijfer 9 -11 m2 zijn. Vervolgens moet u rekening houden met het aantal lagen en de functies van de tool. Om de stroomsnelheid te verlagen, wordt het aanbevolen om een ​​primer te gebruiken. Het kost veel minder dan LMC, dus het bespaart tot 30% van het budget voor het materiaal. Breng de verf ook niet te dik aan, omdat het verspreidingsvermogen laag is en in elk geval maximaal 3 lagen zal zijn.

Verbruik van verschillende soorten verf per 1 m2

Water-emulsie-verbindingen hebben verschillende soorten, maar de meest populaire is acrylverf

 

poeder

Poedersamenstellingen op basis van polymeercomponenten zijn de laatste tijd steeds populairder geworden, dankzij hun hoge prestaties. Om te begrijpen hoeveel dit materiaal nodig heeft om een ​​vierkante meter te verven, moet rekening worden gehouden met de minimale dikte van de decoratieve laag - 100 micron. In de meeste gevallen is bij gebruik van lichte poeders het verbruik 110-130 g.

Verbruik van verschillende soorten verf per 1 m2

Poederverven hebben hoge prestatiekenmerken en dezelfde hoge kosten, maar ze worden alleen in de fabriek toegepast door speciale technologie

olie

Het belangrijkste onderdeel van dit materiaal is lijnolie. Na het aanbrengen wordt de substantie gepolymeriseerd en vormt een film. Het aangegeven verbruik varieert van 140 tot 250 g per m2. Wanneer een gebied met één laag wordt bedekt, is ongeveer 130 g materiaal nodig. Er zijn ook verschillende hoeveelheden materiaal vereist, afhankelijk van de kleur:

 • wit - 1 kg / 10 m2;
 • zwart - 1 kg / 20 m2;
 • geel en rood - 1 kg / 9 m2;
 • groen - 1 kg / 13 m2;
 • blauw - 1 kg / 17 m2.

Verbruik van verschillende soorten verf per 1 m2

Olieachtige formuleringen zijn betaalbaar, maar ze zijn bijna het hoogste verbruik, bovendien drogen deze verven voor een lange tijd

Tot op de hoogte! Naast de kosten van verf is het belangrijk om rekening te houden met het oplosmiddel. Dergelijke materialen worden verdund met white spirit in een verhouding van 1: 1, dus het oplosmiddel zal ook behoorlijk veel nodig hebben.

gevel

Voor buitenoppervlakken worden dezelfde materialen gebruikt als voor binnenoppervlakken, dus het verbruik voor één laag is ongeveer hetzelfde. Maar het is belangrijk om te onthouden dat de buitenmuren meer grondige vlekken vereisen, omdat ze meestal geen perfect glad oppervlak hebben. Dientengevolge heeft de verf ongeveer 30% meer nodig dan bij binnenbekleding.

Verbruik van verschillende soorten verf per 1 m2

Moderne gevelverven zijn zeer goed bestand tegen beschadiging, maar in vergelijking met interieurcomposities is hun verbruik hoger

lijnolie

Soms op muren van een boom zet slechts een materiaal - drogende olie. Het wordt ook gebruikt om een ​​startlaag te maken voor het schilderen. Om een ​​vierkante meter van de coating te verwerken, is niet meer dan 130 gram materiaal nodig. In dit geval zal een dergelijke kleine hoeveelheid relatief goedkoop materiaal tot 20% van de verf besparen.

Verbruik van verschillende soorten verf per 1 m2

Droogolie wordt nu gebruikt als grondlaag voor hout en als oplosmiddel voor olieverven

Hoe het verbruik te verminderen

Om de hoeveelheid gebruikt materiaal te verminderen, is het noodzakelijk om het oppervlak goed voor te bereiden.

 1. Als het de bedoeling is om de muren met pleister waterpas te maken, moet erop worden gelet dat de afwerkingslaag goed wordt gedroogd en schoongemaakt. Elke scheur of ander defect zal de stroomsnelheid van het schilderwerk verhogen.
 2. Het gebruik van primers en speciale impregnaties helpt ook om een ​​beetje te besparen. Gips en beton absorberen veel vloeistof, dus het is beter om eerst een primer aan te brengen, deze te laten drogen en vervolgens op het te schilderen oppervlak te schilderen. Naast opslaan, helpt deze samenstelling de hechting te vergroten.

  Verbruik van verschillende soorten verf per 1 m2

  Bodem wordt niet zozeer gebruikt om het verbruik te verminderen, maar om de hechting van verf aan het oppervlak te vergroten, daarnaast moet het van hetzelfde type zijn met verf

 3. Als het gaat om het verwerken van een eerder geverfd oppervlak, is het nodig om de oude verf te verwijderen zodat deze de kleur niet hoeft te overlappen of de muur opnieuw te schilderen zonder de coating te verwijderen als een soortgelijke kleur wordt gekozen.

Om het verfverbruik te verminderen, kunnen eenvoudige regels helpen:

 • Tijdens de werkzaamheden moet de container met het materiaal op een vlak, plat oppervlak worden geplaatst, zodat deze niet omvalt.
 • Wanneer materiaal op een borstel of rol wordt geraapt, moet het gereedschap op het geperforeerde oppervlak van de verfplaat worden gedrukt. Anders zullen er verfdruppels uit de muren komen, die moeten worden verwijderd.

  Verbruik van verschillende soorten verf per 1 m2

  Een verfbak met een rol- of borstelworstelveld is een goedkoop maar zeer nuttig hulpmiddel dat het mogelijk maakt het verfverbruik te verminderen

 • Het is noodzakelijk om alleen die oplosmiddelen te gebruiken en in de hoeveelheden aangegeven op de verpakking.
 • Het wordt aanbevolen om een ​​primer en verf van een fabrikant te gebruiken. Het is belangrijk om de verkoper te raadplegen over de compatibiliteit ervan.
 • Degenen die voor het eerst oppervlakken willen schilderen, moeten een kleine hoeveelheid materiaal aanschaffen en oefenen op een stuk triplex, gipsplaten of andere onnodige voorwerpen.

Vaak moet je lakwerk kopen vanwege verkeerd kleurgebruik. Als er in dit geval geen ervaring is, is het beter om te vragen om de stoffen in de winkel te mengen.

Voorafgaand aan de aanschaf van verf, is het belangrijk om te onthouden dat het berekende materiaal kan eindigen voor de voltooiing van het werk. Dit gebeurt als gevolg van onjuiste selectie van de compositie, fouten in wiskundige berekeningen of situaties van overmacht. Het is beter om altijd verf te kopen met een kleine marge van 5 -10%.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 30 = 40

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: