Specificaties airconditioner

Specificaties airconditioner

Velen begrijpen dat de zomertijd ons niet alleen tevreden stelt met de langverwachte tijd om te rusten, maar dit is ook de periode waarin de zon ons het meest verwarmt met zijn stralen.

Met de komst van de zomer voelen alle mensen steeds meer de stormachtige activiteit van de zonnestralen, waarvan iedereen zich probeert te verbergen. Om dit te doen, heb je alleen je wens nodig.

De meest gebruikelijke oplossing voor dit probleem is dat het noodzakelijk wordt om een ​​airconditioner aan te schaffen die het microklimaat in een gebouw van een of andere grootte verbetert en een passend niveau van comfort biedt.

Op het moment van aankoop van een dergelijke inrichting is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan de technische parameters van de eenheid en de kosten van de installatie, die controleren op ustanovka-kondicionera-deshevo.ru/ceny, en alleen in dit geval vindt u de juiste split-systeem nodig voor je halen.

In dit artikel zullen we proberen de belangrijkste technische kenmerken van airconditioners te onthullen, die tot de meer gebruikelijke soort behoren, dit zijn wall-split-systemen.

Opgemerkt moet worden dat bijna alle bovengenoemde kenmerken verwijzen naar andere soorten systemen die zowel voor industriële als huishoudelijke doeleinden worden gebruikt.

Specificaties van airconditioners voor thuis

Alle apparaten van deze soort hebben één gemeenschappelijke functie, dit is het koelen van de lucht. Daarom is de belangrijkste parameter van airconditioners de koelcapaciteit.

Op basis van deze parameters zijn airconditioners verdeeld in drie typen, afhankelijk van het doel van het gebruik.

De vereiste koelcapaciteit hangt in de regel af van de grootte van het gebouw waarin de airconditioner is geïnstalleerd, ook van de plafonds langs hun hoogte, het aantal aanwezigen in het gebouw en andere belangrijke details.

We vestigen ook uw aandacht op het feit dat het koelvermogen met 15-20% moet worden verhoogd, als het gebouw een groot glasoppervlak heeft of als een groot aantal ramen aan de zuidkant ligt.

  • Het energieverbruik van het apparaat dat vanuit het netwerk werkt, komt overeen met ongeveer een derde van de intensiteit van het verwarmen of koelen van de lucht.
  • Met dergelijke parameters is het rendement 250-300 procent, met andere woorden 2,5-3 kW warmte of koude per kilowatt verbruikt elektriciteit.

Deze parameters worden verklaard door het feit dat het energieverbruik niet gaat naar het verwarmen of koelen van de lucht, maar om wat lucht van de straat naar het gebouw over te brengen.

Specificaties airconditioner

De thuis-airconditioner met een capaciteit van twee kilowatt gebruikt dus slechts 650-700 watt. Dergelijke apparaten verbruiken minder elektriciteit dan een waterkoker of een strijkijzer, ze kunnen worden aangesloten op een eenvoudig stopcontact in uw huis. Vergeet ook niet dat het schoonmaken van de airconditioner de sleutel is tot de normale werking van het split-systeem.

Bijna alle apparaten kunnen nu niet alleen de omgevingslucht koelen, maar ook verwarmen in een gebouw of kamer. Deze functie van airconditioners is erg handig in de herfst of lente, wanneer de weersomstandigheden aanzienlijk veranderen.

In dit geval werkt de airconditioner zo dat deze de lucht niet verwarmt met een spiraal of een ventilator, maar met warme lucht die van buiten wordt aangevoerd.

Kortom, warme lucht wordt van de straat naar het gebouw gepompt. Het principe van koeling van de lucht is hetzelfde, alleen sommige delen van de airconditioner veranderen van positie.

  • Indien dus de inrichting werkt in koelbedrijf of verwarmen Integendeel, de capaciteit is drie of vier keer minder dan het verwarmingsvermogen, daarom gebruikt op een kilowatt inrichting voert drie, vier kW warmte.

Sommige mensen geloven dat al deze apparaten in staat zijn om zowel te koelen als de functie van ventilatie uit te voeren. Deze verklaring kan oneens zijn, omdat alleen kanaalsystemen de functie van absolute toevoer van schone lucht kunnen vervullen.

Wat eenvoudige airconditioners betreft, ze kunnen alleen afkoelen en verwarmen daardoor de lucht. Ventilatie, die wordt genoemd in de handleiding van het systeem, betekent dat de installatie van de airconditioner in deze modus betekent dat alleen de ventilator van de binnenunit werkt, met uitzondering van de compressor.

Tegenwoordig zijn apparaten van het type inverter erg populair. In Japan bijvoorbeeld, neemt dit type apparaat 90% van alle airconditioners in dit land in beslag.

Dergelijke airconditioners verschillen van conventionele airconditioners doordat ze in staat zijn het koelvermogen van lucht zacht en soepel te wijzigen. Een soepele vermogensverandering wordt verkregen met een gelijkstroommotor, die in dergelijke apparaten is geïnstalleerd.

Bij de gebruikelijke apparaten is een AC-motor geïnstalleerd.

Een ander belangrijk technisch kenmerk van moderne airconditioners is het geluidsniveau. Het geluidsniveau wordt in de regel gemeten in eenheden zoals decibel.

Bijvoorbeeld, een fluistering is gelijk aan 25-30 dB, een normaal gesprek geluid is gelijk aan 35-45 dB, maar het geluid van lawaaierige en drukke straten van de stad komt overeen met 50-70 dB.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: