Restaurering av parkett: gammel hvordan man gjenoppretter for hånd, parkettgulv, reparasjon og video, hvilket bord som skal brukes

Restaurering av parkett: gammel hvordan man gjenoppretter for hånd, parkettgulv, reparasjon og video, hvilket bord som skal brukes

Gamle parkett kan enkelt gjenopprettes, forbedrer sine operasjonelle og estetiske egenskaper Parkett har mange positive egenskaper. Det er et vakkert, pålitelig, naturlig materiale. Men samtidig krever det forsiktig omsorg og periodiske reparasjoner.

Grunner til restaurering av parkettgulv: typer skader

Parkett er det mest problematiske gulvbelegg. Det krever spesiell omsorg. Men før eller senere begynner det å virke scuffed og skadet. Og det er mange grunner til dette.

Faktorer som påvirker parkettets slitasje:

 1. Langvarig bruk;
 2. Mekanisk skade: spor fra omleggingen av møbler eller riper fra hælene;
 3. Effekt av vann på parkett eller konstant fuktighet;
 4. Utseende av skadelige insekter, sopp eller mugg.

Restaurering av parkett: gammel hvordan man gjenoppretter for hånd, parkettgulv, reparasjon og video, hvilket bord som skal brukes

Behovet for å gjenopprette parketten oppstår som et resultat av scuffs og riper dannet på den

Periodisk er det nødvendig å visuelt vurdere tilstanden til gulvbelegget. Også, du må trykke på parkett for å finne defunct boards i tid. Visuell inspeksjon vil bidra til å finne synlige feil.

De vanligste lesjonene i parketten er:

 • Tap av farge;
 • Utseendet av sprekker;
 • Ulike riper;
 • Den bråket av brettet;
 • Separasjon av plater;
 • Fuktighet på gulvet;
 • chipped;
 • Sletting.

Hver av disse feilene er underlagt korreksjon. Det er mange måter å returnere parketten til utsiden. Avhengig av problemet, er arbeidets kompleksitet også bestemt.

Tips om hvordan du bruker gammel parkett: typer reparasjoner

For å unngå ubehagelige konsekvenser, må du ordentlig vedlikeholde gulvbelegget. Det er nødvendig å overholde alle regler for drift og pleie av parkett. Men når problemet er, må du bestemme på kompleksiteten i arbeidet.

Typer restaurering av parkett:

 1. Gjeldende reparasjoner er periodiske forebyggende verk som bidrar til å opprettholde gulvbelegget i god stand;
 2. Prosedyrer gjennomsnittlig kompleksitet - tilbringer når det er visuelle feil: knirk, fargeendring;
 3. Kapitaltiltak - slike reparasjoner brukes når parketten er helt ubrukelig etter langvarig utnyttelse eller på grunn av uforutsigbare situasjoner.

Tenk på hvordan du løser små problemer. Det første som hver eier står overfor, er en tarnished dekning. Gjenopprette tidligere farge vil hjelpe spesielle lakk, mastikk og oljer.

Restaurering av parkett: gammel hvordan man gjenoppretter for hånd, parkettgulv, reparasjon og video, hvilket bord som skal brukes

Gamle parkett kan restaureres ikke helt, men delvis, erstatte det skadede elementet med en ny

Du kan forhindre tap av farge, hvis du ikke går på gulvet på hælene. Hus tøfler bør være med en myksål. Møttens ben skal være skjult i spesiell myk fôr. Det anbefales også regelmessig å behandle parketten med voks og mastikk. Før du fortsetter med restaureringen av parkettens tidligere farge, er det nødvendig å utføre en syklus - rensingen av den gamle lakken.

Det neste problemet er sjetonger og sprekker, som kan festes selvstendig med egne hender. For å gjøre dette, bruk kitt. De fleste typer slike blandinger er ikke egnet for å legge ned depressioner, så du må få et spesielt utseende - kitt smelte. På den rene gulvet må du bruke den oppvarmede blandingen, hvoretter dette området er malt, lakkert og bearbeidet med mastikk.

Slots som ikke fører til tømming av brett, det er fasjonabelt å gjøre et middel til egen forberedelse. Den inneholder vann og snekker lim i proporsjoner på 15: 2.

For å gjenopprette gulvet ved riper, vil det hjelpe en spesiell blyant for parkettets farge. Men en slik defekt kan forhindres hvis gulvet vedlikeholdes forsiktig. Det er også mulig å beskytte gulvet, hvis det opprinnelig var dekket med et spesielt verktøy. Også ofte blir eierne torturert av det knirkende gulvbelegget.

Årsakene til fiolinens utseende:

 • Overtredelse av stuvningsteknologi;
 • Bruk av varm bituminøs mastikk ved installasjon av parkett;
 • Midlertidige grunner.

Skrikplater kan skrues med en forankring. Gjennom boret hull setter du et anker og dekker hullet med kitt. Spredene mellom brettene og gulvet kan også helles med betong.

Hvordan reparere parkett med egne hender: Reparasjon av individuelle planker

Ofte utføres ikke en fullstendig restaurering av parketten, men bare erstatning av enkelte elementer. Denne prosessen tar mye tid og krefter. Derfor foretrekker noen folk å henvende seg til fagfolk. Bytte av laths utføres når de knuses eller splittes.

Restaurering av parkett: gammel hvordan man gjenoppretter for hånd, parkettgulv, reparasjon og video, hvilket bord som skal brukes

For restaurering av parkett anbefales det å bruke en spesiell slipemaskin

Sekvens, hvordan du gjenoppretter individuelle planker:

 1. De nødvendige strimlene må demonteres ved hjelp av meisel;
 2. Den åpne overflaten er godt rengjort fra rusk og utjevnet;
 3. Fjern kammen fra lamellene og monter dem med varmt bitumen eller lim;
 4. De restaurerte stedene og adjektivområdene blir knust av lasten;
 5. Etter tørking utføres rengjøring og lakkering.

Hvis de er single strips, så kan de justeres med små pinner. De er festet til tilstøtende plater i en vinkel på 45 grader. I dette tilfelle opprettholdes et intervall på 20 mm fra platens hjørner. Carnation hatter er dypt satt inn i treet, og hullet er dekket.

Komplett restaurering av gammel parkett

Et tre er et vakkert, naturlig og stilig materiale. Men over tid mister det alle sine positive egenskaper og attraktivt utseende. Derfor er det ofte nødvendig å gjennomføre en fullstendig restaurering av parkettgulvet.

Restaurering av parkett: gammel hvordan man gjenoppretter for hånd, parkettgulv, reparasjon og video, hvilket bord som skal brukes

For å få gulvet til å se nytt, må det gnides med parkettmastikk

Prosedyre for fornyelse av den gamle typen for parkettgulv:

 1. Det er nødvendig å fjerne sokkelen.
 2. Du må kvitte deg med laget av gammelt lakk. Denne prosessen kalles sykling, siden den utføres av en spesiell maskin. For vinkler må du bruke en vanlig slipemaskin.
 3. Videre er det en fullstendig rengjøring av overflaten mot rusk. Her må du utføre en detaljert visuell inspeksjon. I nærvær av sprekker og pommes frites er den innebygd med kitt.
 4. Hvis det er et ønske om å erstatte fargen helt, bør parketten behandles med flekk.
 5. Deretter blir gulvet polert med en spesiell maskin. Det fjerner alle uregelmessigheter, mørkere, grovhet. På grunn av dette blir belegget jevnt i farger og tekstur.
 6. Du må rengjøre alt smuss og støv med støvsuger.
 7. Deretter påføres det første lakklaget. Den bærer funksjonen til en primer. Ved bruk bruk en rulle eller børste. Etter dette må du igjen utføre sliping arbeid. Denne gangen brukes sandpapir. Etter dette kommer et annet lag og en annen sliping. Totalt kan du bruke 9 lag.
 8. Etter at arbeidet er ferdig, må du la malingen tørke. Det vil ta fra tre dager.

Når du installerer en parkett, bør hver eier forstå at før eller senere vil det være behov for å erstatte belegget. Selv hardved krever restaurering. Arbeidet kan gjøres selvstendig eller konsultere en spesialist.

Det er mulig å gjenopprette hele parkett bare på betingelse av midlertidig flytting, ettersom lakkene er meget giftige og helsefarlige. Hvis dette ikke er mulig, må du kjøpe en blanding på vannbasis.

Restorative arbeid skal gjøres hver 6-7 år. I dette tilfellet må lakken tørke under visse temperaturforhold. Rommet bør ikke ha utkast, temperaturen er 17-22 grader, og fuktigheten er 40-70%.

Reparasjon av parkettgulv med egne hender (video)

Periodisk må du gjenoppnå parkettbrettet, siden naturlige materialer har en tendens til å slites ut. Du kan selv gjøre jobben eller kontakte en profesjonell. I dette tilfellet er det mulig å helt gjenopprette parkettets øverste lag eller erstatte de enkelte lamellene.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

59 − 57 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: