Flizeline tapet: i motsetning til vinyl

Hvordan sammenligne

Ofte skjer det at folk begynner å bli litt forvirret i byggematerialer. Hva skiller vinyl tapet fra non-woven, hva er forskjellen mellom disse beleggene og hvilke som er bedre? Alle disse spørsmålene er svært populære blant folk som i sin yrke ikke er knyttet til byggebransjen generelt og med reparasjon av interiør i særdeleshet.

Flizeline tapet: i motsetning til vinyl

Forresten, for å si at noen av disse etterbehandlingsmaterialene er bedre, og noen - verre - ikke er helt riktige, fordi hver av dem har sine fordeler og ulemper. Likevel er det en forskjell mellom dem, og det er ikke henne som bør være oppmerksom på når de velger. I alle fall, det første du trenger å fortelle om hvilke kriterier det er bedre å sammenligne vinyl tapet med ikke-vevd. Her er de:

  1. Motstand mot fuktighet. Denne parameteren er spesielt viktig når du arbeider på badet eller på kjøkkenet.
  2. Holdbarhet og motstand mot slitasje. Disse faktorene sikrer drift uten problemer i mange år.
  3. Enkel installasjon. Ofte påvirker det om det er mulig å reparere og lim inn tapet selv.
  4. Evne til å passere luft. En viktig egenskap som hjelper overflødig fuktighet å "rømme" gjennom veggene på rommet.

Oppmerksomhet vær så snill! Det skal bemerkes at vi ikke sammenligner tapetet til deres pris, da prisen i dette tilfellet er omtrent det samme.

Vel, la oss nå gå videre til en mer detaljert undersøkelse av hver av disse faktorene.

Motstand mot fuktighet

Når det gjelder en slik parameter som fuktmotstand, varierer begge disse tapetene litt fra hverandre. Så de beleggene som var laget av ikke-vevd, men overlegen i denne sammenheng papir, men klart dårligere enn vinyl tapet. Når det gjelder vinyl, er dens fuktighetsbestandighet meget høy. Vinyl tapet kan bli utsatt for fuktighet i en lang nok periode. Dette er ikke bare praktisk i noen tilfeller, men også en veldig praktisk løsning, siden slike overflater kan vaskes ved hjelp av en rekke vaskemidler.

Samtidig kan det faktum at dette materialet som regel tjener som bakgrunn for tapet, tjene som en slags "rettferdiggjørelse" for ikke-vevd stoff. Når det gjelder det ytre dekorative laget, som samtidig har beskyttende egenskaper, er det ofte laget av et vinylbelegg, også kjent som PVC.

Holdbarhet og holdbarhet i drift

Ved denne indikatoren, vinyl tapet litt foran ikke-vevde kolleger. Likevel snakker vi, som oftest, om "tørre figurer". I livet er det imidlertid nødvendig å ta hensyn til alle forholdene som oppstår fra en bestemt situasjon, siden levetiden til tapetbelegg kan avhenge av slike forhold som:

  • Avstand til varmeapparater.
  • Arrangement av møbler.
  • Hyppighet av bruk av rommet.
  • Nøyaktighet av leietakere og mye mer.

Når det gjelder slitestyrken til begge materialer, bør det bemerkes at hver av dem har noen funksjoner. Flizeline tapet er mindre motstandsdyktig mot slitasje. På den annen side kan de farges, noe som igjen vil bidra til å nøytralisere effekten av ekstern skade.

Vinyl tapet kan være både skummet og tett. Og hvis den første varianten ikke adskiller seg med noen rekord holdbarhet, så ser den andre i denne henseende tydelig ut som en favoritt.

Det er nødvendig å merke seg! Under alle omstendigheter kan begge disse beleggene, forutsatt at de er nøye vedlikeholdt, vare i svært lang tid. I tillegg, som nevnt ovenfor, er belegg laget av nonwoven hovedsakelig designet for maling. I sin tur er det maling er faktisk et beskyttende belegg, som i stor grad forlener levetiden til slik tapet, slik at veggene er attraktive i lang tid. Likevel, selv i tilfeller av små lesjoner eller sår, disse bakgrunnsbilder kan bare male, og gir dermed en ny type innvendig plass og samtidig ved å fylle virket utslitt.

montering

Så det er best å vurdere dette problemet ut fra muligheten til å lime inn overflaten av veggene med egne hender. Forresten, før du limer, må du tenke på det riktige valget av lim, fordi du i begge tilfeller må kjøpe lim for tungt tapeter.

Når det gjelder limingen selv, er det litt lettere å lime inn ikke-vevd sengetøy, ettersom det i deres tilfelle er tilstrekkelig å bruke lim utelukkende på selve veggen. Å male tapeter selv er ikke nødvendig, noe som bidrar til å spare tid og krefter.

Luftoverføring

Når det gjelder denne parameteren, er det noen bekymringer om vinyl bakgrunnsbilder. Med flizelinovymi i denne forbindelse er alt bra. Noen av dem, faktisk, nesten ikke passere luften. Ikke desto mindre er dette problemet ikke kritisk, for i dag presenterer markedet et betydelig antall bakgrunnsbilder av høy kvalitet som ikke er gjenstand for dette problemet.

Blant annet er det nødvendig å si om noen eksterne forskjeller. Så, som for tett vinyl tapet, er de tydelig forskjellig fra deres ikke-vevde "brødre". Når det gjelder tykkere, skummet PVC, ser dette belegget ikke mye annerledes ut enn ikke-vevde stoffer. Kun en erfaren person vil kunne forstå forskjellen, ikke bare visuelt, men også til berøring, siden belegget laget av polyvinylklorid er litt mykere.

konklusjon

Så, som vi ser, er det noen forskjeller mellom disse to typer tapet. Samtidig er det ganske vanskelig å si entydig hvilken bakgrunn som er bedre - vinyl eller ikke-vevd. Som regel, for å kunne gjøre det riktige valget, er det nødvendig å ta hensyn til en rekke sekundære faktorer som er svært individuelle, avhengig av en bestemt situasjon. Lykke til i reparasjon!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

41 − = 36

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: