Menghiasi dinding dengan batu hiasan dengan tangan anda sendiri (foto) menghiasi dinding dengan batu

Foto
Dinding hiasan dengan batu hiasan merupakan salah satu teknik reka bentuk yang paling popular dalam pembinaan. Mesin dan mekanisme, komputer dan elektronik terkini semakin melingkungi manusia moden. Bosan dengan kelebihan teknologi baru, dia mula menghargai alam semula jadi. Kayu dan batu digunakan dengan meluas di luar dan di dalam bangunan awam dan kediaman.

Menghiasi dinding dengan batu hiasan dengan tangan anda sendiri (foto) menghiasi dinding dengan batu

Menghiasi dinding dengan batu hiasan adalah salah satu kaedah reka bentuk yang paling dicari di rumah.

Butiran batu penamat

Batu hiasan yang digunakan untuk menutup dinding adalah semula jadi dan buatan.

Menghiasi dinding dengan batu hiasan dengan tangan anda sendiri (foto) menghiasi dinding dengan batu

Apabila menghias dinding dengan batu hiasan, perlu mengambil kira bahawa di dalam bilik ini cahaya lebih diperlukan untuk menekankan tekstur bahan dan warnanya.

Batu semulajadi berdiri di barisan bangunan yang paling purba dan bahan penamat. Ia diekstrak dalam kuari, kemudian diproses: dipotong, dipotong, dipoles. Ia tahan lama, tahan haus, mudah dibersihkan. Salah satu kelemahan adalah harga yang tinggi. Bekerja dengan bahan semula jadi mengambil masa dan kemahiran tertentu. Setiap kerikil mesti dipilih dan cuba di tempat. Batu semulajadi dengan berat badannya boleh membebankan dinding, dan kelembutan tidak membenarkan ia ditebang atau ditikam dengan lapisan yang cukup nipis.

Bahan buatan juga digunakan sejak zaman purba. Semua orang tahu batu bata - produk buatan manusia pertama jenis ini. Dalam ketahanan dan kekuatan mekanik bahan semula jadi, walaupun sering lebih rendah daripada buatan, yang boleh dibuat dengan plat cahaya nipis. Teknologi yang tersedia untuk pengeluaran batu dari sebarang warna, tekstur, saiz dan bentuk. Bahan buatan boleh dibuat di tapak, dan banyak spesies walaupun dengan tangan mereka sendiri.

Apabila menghiasi dinding dengan batu hiasan, anda perlu ambil perhatian bahawa di dalam bilik ini anda memerlukan lebih banyak cahaya untuk menekankan tekstur bahan dan warnanya. Lampu kusam atau redup akan menjadikan bilik itu suram. Untuk membetulkan kesan itu akan membantu penggantian batu dengan kawasan berwarna berwarna, dilapisi atau diletakkan di dinding. Ia tidak sesuai batu hiasan yang menghadap ke bilik sempit. Walaupun dalam cahaya terang yang terang, mereka akan kelihatan lebih tidak menarik. Tetapi jika anda perlu menyerlahkan perapian, tingkap atau pintu - maka batu hiasan tidak boleh digantikan. Menghiasi dinding dengan batu hiasan sempurna digabungkan dengan air pancut dan akuarium, serta dengan memanjat tumbuhan dalaman. Selalunya penggunaan batu untuk hiasan dapur, ruang lukisan, balai pakaian.

Penyediaan permukaan

Permukaan dinding yang direka untuk penamat di tingkatkan, retak ditutup. Asas batu apa pun, tiruan atau semulajadi, memerlukan pepejal dan boleh dipercayai. Dinding konkrit hanya perlu dibersihkan, dan pada permukaan bata - juga untuk memperbaiki logam, kemudian plaster. Dinding papan gypsum dikuatkan dan disusun semula.

Menghiasi dinding dengan batu hiasan dengan tangan anda sendiri (foto) menghiasi dinding dengan batu

Skim penjajaran dinding.

Untuk membetulkan batu hiasan, boleh digunakan campuran campuran simen pasir dan tambah plasticizer. Adalah lebih munasabah untuk memohon gam untuk jubin atau gam silikon, bergantung kepada pelbagai batu buatan. Untuk bahan semula jadi, gam gam khas digunakan. Sediakan penyelesaian dengan menuangkan campuran kering ke dalam baldi air. Kacau hingga ketumpatan yang dikehendaki dan keseragaman jisim. Jika anda bekerja dengan kadbod gipsum, kemudian pilih pelekat yang boleh dilekatkan pada kadbod. Untuk keselamatan, lebih baik memohon perforasi ke permukaan lembaran untuk meningkatkan lekatan.

Ia perlu untuk menentukan terlebih dahulu di mana dan bagaimana untuk menyelesaikan dinding dengan batu. Adalah lebih baik untuk melukis lakaran, memandangkan saiz dan cara meletakkan: dengan punggung atau membentuk jahitan. Anda boleh meletakkan bahan di lantai untuk mewakili gambar masa depan yang lebih baik. Kualiti batu diperiksa, pelarasan dilakukan untuk parameter yang diperlukan. Dinding adalah tanah dan tanah.

Menyusun batu hiasan

Untuk memohon penyelesaian di dinding, lebih mudah menggunakan kancing atau spatula sikat. Yang paling penting ialah barisan pertama batu hiasan. Apabila meletakkannya, anda perlu memohon paras air atau laser. Kemudian siri seterusnya akan menjadi lebih baik. Sekiranya stacking digunakan untuk tamat, setiap elemen hanya ditekan ke dinding dan dipegang sehingga ia berfungsi. Apabila meletakkan dengan jahitan, pastikan jarak di antara baris adalah sama dengan lebar, dan garisan mendatar dan garis menegak bersilang pada sudut yang betul. Bahawa jahitan ternyata sama, adalah mungkin untuk menggunakan salib plastik untuk jubin, dan pada tiruan gipsokartona batu bata - keratan.

Menghiasi dinding dengan batu hiasan dengan tangan anda sendiri (foto) menghiasi dinding dengan batu

Susun batu hiasan.

Batu mesti dibasahi sebelum meletakkan, terutama dengan kaedah yang lancar.

  1. Pelarasan unsur-unsur hiasan patut dilakukan pada mesin pemotong jubin atau Bulgarian. Jika ketebalan plat lebih daripada 15 mm, berehat selepas setiap tiga baris untuk menyelesaikan penyelesaian dan batu-batu tidak tergelincir.
  2. Ia mengambil masa dua hari untuk gam mengeraskan. Selepas itu, anda boleh mengeluarkan semua aksesori dan membersihkan batu itu.
  3. Jahitan dipenuhi dengan penyelesaian grout khusus. Ia boleh menggunakan pengisi silikon yang sedia ada yang digunakan oleh pistol khas.

Peringkat terakhir adalah penutup batu dari batu hias dengan pernis. Terutama di dapur. Di kawasan basah, rawatan tambahan dengan pelindung utama diperlukan.

Hiasan dinding dengan batu adalah cara terbaik untuk menjadikan bilik biasa menjadi bergaya dan dihormati.

Ia boleh mengubah pedalaman rumah kediaman, restoran, hotel atau pusat perniagaan. Sangat menyenangkan untuk menyedari, memandangkan bilik yang ennobled, bahawa semua kerja dengan batu dilakukan oleh diri sendiri.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

31 − = 22

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: