Bagaimana untuk membaiki kunci pintu plastik

Pintu balkoni tertakluk kepada beban graviti mereka sendiri, penyempitan, pengembangan profil semasa perubahan suhu. Pembaikan pintu masuk plastik sering melibatkan penyesuaian kelengkapan atau menggantikan komponen yang gagal. Dalam artikel ini, kita akan mempertimbangkan kemungkinan kerosakan pintu logam-plastik dan cara penghapusan mereka dengan tangan sendiri.

Jenis-jenis malapetaka

Bagaimana untuk membaiki kunci pintu plastik

Selalunya perabot rosak atau kanopi menjadi lemah

Pintu plastik adalah pembinaan yang boleh dipercayai dengan ciri-ciri penebat haba yang tinggi, tetapi kadang-kadang mereka menghadapi masalah.

Jenis pecahan:

 • kunci atau tombol berpecah;
 • Pemegang adalah sukar untuk bertukar atau, sebaliknya, tergantung;
 • daun tidak sesuai, kelengkapan perlu pelarasan;
 • kanopi longgar.

Kebanyakan masalah ini boleh dihapuskan oleh diri anda sendiri.

Sekiranya reka bentuk masih dalam jaminan, panggil tuan, jika anda cuba membaiki produk plastik plastik oleh pemiliknya, waranti dikeluarkan.

Penghapusan masalah dengan pembukaan pintu yang tidak berkualiti

Bagaimana untuk membaiki kunci pintu plastik

Untuk menyesuaikan awning anda perlu sepana hex

Jika pintu masuk pintu plastik telah berhenti membuka / menutup, seperti yang dijangkakan, ia mungkin telah tenggelam, dan perlu menyesuaikan kanopi. Untuk menyesuaikan kanopi, kami mendekati, membuka topi pada engsel, keluarkan penutup hiasan, lakukan penyesuaian heksagon kanopi.

Sekiranya cengkeraman itu melengkung, pelumas kanopi dengan minyak tebal.

Skru tidak dapat diperketatkan disebabkan oleh sarang pendaratan mereka telah berkembang dan ukiran berputar. Kami membetulkan masalah ini:

 • kita menukar bolt ke diameter lebih panjang dan lebih besar (jika perlu, perlu menggerudi lubang dalam plat logam gelung);
 • Kami mengelak sarang pendaratan dengan cip kayu;
 • Kami menggerakkan gelung ke tempat lain, sedikit mengalihkan lokasi mereka ke atas atau ke bawah.

Jika anda menyimpan dan mengarahkan pintu dengan gelung yang lemah yang tidak menahan beban, mereka boleh digantikan dengan yang lebih kuat. Awnings di pintu plastik pintu masuk boleh dibeli di mana-mana syarikat tetingkap.

Pemegang itu terlepas, mekanisme penguncian tidak beroperasi

Bagaimana untuk membaiki kunci pintu plastik

Semasa operasi, skru boleh dilonggarkan dengan cara mengendalikannya. Pembaikan mekanisme longgar pintu plastik sangat mudah dilakukan oleh tangan anda sendiri. Di dasar pemegang adalah plat hiasan menegak yang meliputi unsur-unsur pengancing. Balikkan ke kedudukan mendatar, tarik pinggan, tarik sedikit pada diri anda, putar plat ke dalam kedudukan mendatar. Akses kepada pengikat terbuka, kami mengunci bolt dengan pemutar skru Phillips, dan mengembalikan penutup ke tempatnya.

Bagaimana untuk membaiki kunci pintu plastik

Sekiranya pemegang dipecahkan, kami mendapat yang baru dalam syarikat tetingkap. Batang persegi di bawah alur perkakasan pada semua pemegang adalah standard, kami menarik perhatian kepada bahan dari mana ia dibuat. Kami melepaskan produk yang patah dari pintu balkoni, masukkan persegi ke alur perkakasan, skru dengan bolt.

Sekiranya pemegangnya masih utuh, tetapi sukar untuk bertukar, perlu melumasi semua elemen yang boleh dipasang pada kelengkapan.

Jika mekanisme pengunci rosak, anda perlu memikirkan sama ada anda boleh menggantikan satu elemen atau anda perlu menukar keseluruhan mekanisme. Untuk penentuan tahap kegagalan yang lebih tepat, kami memanggil tuan dari syarikat tetingkap.

Pemegang aluminium bertetulang adalah 2-3 kali lebih mahal daripada plastik, tetapi mereka akan membayar untuk diri mereka sendiri, kerana hampir mustahil untuk memecahkannya.

Pembaikan istana

Pertimbangkan untuk membaiki kunci yang patah pada pintu plastik dengan tangan anda sendiri. Kami mengalih keluar pemegang pintu, dalam kaedah yang diterangkan di atas, kami sampai ke bolt, untwist mereka, lepaskan pegangan. Pemegang pintu dimasukkan ke dalam alur perkakasan menggunakan pendakap persegi. Untuk pembaikan istana, lihat video di bawah:

Di pintu masuk pintu plastik menggunakan dua jenis kunci: dengan selak dan tanpanya. Selak memegang pintu dalam kedudukan tertutup, menghalangnya daripada membuka ke angin atau menyentuhnya.

Kait ialah:

 • Fale, dicetuskan apabila pemegang ditekan;
 • roller dalam bentuk mekanisme engsel - untuk membuka pintu, anda perlu menariknya pada diri sendiri.

Pembaikan selak pada video ini:

Kunci boleh menjadi:

 • mengunci tunggal - mempunyai satu titik penutup, jangan memberikan penjepit yang mencukupi daun ke kerangka;
 • multi-locking atau crossbar - memberikan perlindungan terhadap pencurian dan banyak lagi

  Bagaimana untuk membaiki kunci pintu plastik

  Kunci pelbagai kunci memberikan penebat bunyi yang tinggi dan penebat haba

  patut dari sayap ke kerangka.

Kunci berbilang kunci lebih mahal, tetapi mereka menyediakan penebat bunyi yang tinggi dan penebat haba disebabkan oleh ketebalan daun yang ketat dan melindungi dari membungkuk dalam bentuk tertutup kerana unsur pengunci yang terletak pada beberapa titik.

Kunci berbilang titik untuk pintu plastik terdiri daripada mekanisme kunci utama dan tambahan, sebuah pesawat pepejal dan tayar yang menggerakkan semua elemen sistem. Kunci sedemikian boleh dilakukan dengan akhbar duduk atau selak roller.

Pembaikan kunci boleh termasuk penggantian teras, selak atau unsur kunci individu. Penggantian kunci dilakukan oleh tangan sendiri, setelah membeli aksesori dan dialamatkan kepada pakar.

Penggantian kunci di pintu balkoni

Kami menukar kunci dan pemegang dengan tangan kita sendiri. Peringkat penggantian kunci untuk pintu plastik:

 1. Buka tali pinggang, buka skru.
 2. Putar plag dekoratif pada pangkal pegangan secara mendatar, longgarkan bolt memegang pemegang.
 3. Kami mengeluarkan kunci, pemegangnya.
 4. Kami mengukur panjang pemacu lama, kami menggabungkan lubang untuk pin pemegang.
 5. Sediakan kunci, pasang di alur, anda tidak boleh memukulnya dengan tukul kuat di dalam lubang dengan tukul getah.
 6. Kami mengendalikan pemegang, mengetatkannya dengan bolt, kami tutup pengikat dengan plat.

Selepas memasang kunci, putaran pertama pemegang sentiasa berlaku dengan usaha. Mengenai bagaimana untuk membaiki kunci di pintu plastik, lihat video ini:

Hancurkan unsur-unsur kunci dan aksesori yang diperlukan. Pintu itu siap untuk operasi selanjutnya.

Saya tidak boleh menghidupkan tombol

Bagaimana untuk membaiki kunci pintu plastik

Sekiranya daun itu digantung pada satu gelung dan tidak bertukar menjadi pemegang, maka pintu ke balkoni dibuka dengan serta-merta dalam dua mod. Anda boleh menyelesaikan masalah ini dalam masa beberapa minit. Kami dapati dari penghujung shutter pembuka pembuka, ia kelihatan seperti lidah, terletak pada akhir di tengah, menekan, kami membawanya ke kedudukan mendatar. Tekan celah daun ke kerangka, putar tombol dalam mod pengudaraan, dan kemudian masuk ke mod pembukaan. Pintu akan menjadi tempat.

Hilangkan pukulan

Pertimbangkan bagaimana untuk membaiki pintu plastik, jika ia mula meniup, atau ditutup dengan longgar. Dalam kes ini, anda perlu menyesuaikan perkakasan. Untuk mendapatkan maklumat tentang cara melakukannya, lihat video di bawah ini:

Langkah-langkah untuk menyelesaikan masalah:

 1. Keluarkan dari engsel lapisan hiasan.
 2. Tentukan tahap menegak lokasi daun relatif kepada bingkai dengan plumb.
 3. Kami menandakan tempat-tempat di mana injap mengendalikan bingkai dengan penanda yang larut air.
 4. Kami menyesuaikan segi enam, menyesuaikan penjepit daun.

Bagaimana untuk membaiki kunci pintu plastik

Untuk mengangkat sash ke atas, masukkan segi enam ke pembukaan atas engsel bawah, yang terletak di bahagian luar. Hidupkan kunci hex mengikut arah jam. Untuk menurunkan daun, putarkannya lawan jam.

Untuk menggerakkan pintu ke kiri atau kanan, masukkan segi enam ke dalam lubang pada bahagian dalam gelung yang lebih rendah, gilikannya ke arah yang dikehendaki.

Apabila menyesuaikan kelengkapan, kami mengambil kira bahawa tahap abutasi bingkai ke bingkai berbeza-beza dengan bantuan memutarkan engsel atas.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

49 + = 55

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: