Zidni ukras u kuhinji: 7 elegantnih opcija

Zidni ukras je pozadina za punjenje s bojama rješenja za ukrašavanje namještaja, pribora, zavjesa. Mala kuhinjska soba može vizualno pobijediti ili izgubiti ovisno o bojama i uzorku na zidovima. Sve ovdje treba moliti oči - pjenušava čistoća, uređenje zidova u kuhinji, raspon boja tekstila i posuđa.

Svijetla boja zidova i dopune unutrašnjosti

Zajedno s modom i elegantan pribor svijetle boje na zidovima stvoriti dobar vesela raspoloženje, povećava apetit, poboljšava probavu. Dopune modernog dizajna u obliku slika, fotografija, satova, pletenim trice napravio svojim rukama, panel ne može jednostavno uzeti prazno mjesto, i spojiti u jednu skladnu kompoziciju.

Na primjer, u poniženoj svjetlosti dvije noćne svjetiljke sa strane, krajolik ili mirno cvijeće izgleda vrlo privlačno i spektakularno. Općenito, dekorativna rasvjeta, izgrađen-in kuhinja ormarića ili na pregača površini, učinkovito naglašava pojedine elemente dekora, novi zid završiti igru.

obojenih zidova

Zidovi kuhinja često su ukrašeni dekorativnom keramikom. Obično su to svijetle tanjure i tanjuri. Izgleda djelotvorno na zidu, zalijepljen tapetiranom ili obojenom matenom bojom. Takvi pribor prikladni su za bilo koji stil. Važno je da će im se prikazati:

  • U klasičnom stilu moguće je pokupiti bijele tanjure s slikama delikatnih cvjetova ili gradskih slojeva.
  • Dekorativno slikanje u stilu zemlje na zidnim pločama mogu sadržavati svijetlo voće, povrće, slike životinja.
  • Moderni stil zahtijeva posebne teme za crteže. Na primjer, idilične slike starih usluga.
  • Suvremeni tanjurići za zid mogu biti i kvadratni i trokutasti, ukrašeni jasnim crtama na svijetle monophonic pozadini. Takvi objekti mogu postati okvir za fotografiju.

U susjedstvu s pločicama ukrašenim vlastitim rukama, metalne ploče mogu se objesiti na zidove.

Pragmatski stil

Ukras zidova kuhinje ovisi o tome kako domaćini namjeravaju koristiti ovaj prostor. Ako se ovdje planira samo kuhati hranu, oprati odjeću, prati posuđe, uzgajati sadnice, tada se ne treba nastojati za profinjenim rješenjima. Potrebno je jednostavno i funkcionalno ukrašavati kuhinju vlastitim rukama s pozadinom praktičnih boja ili ploča koje se mogu oprati i očistiti. Zidovi mogu biti obojani u praktičnoj sivi, bež boje. Izgleda dobro ukras s uzorcima matrica u tonu.

bijeli kuhinjski namještaj

Namještaj i zavjese odabrani su u skladu s glavnom bojom. Da bi takva kuhinja bila moderna, morate napraviti element ukrašavanja, kontrastnih ukrasa u ukrasu namještaja. Sastaviti zavjese, mekane presvlake ili presvlake stolice. Veliki komadi namještaja trebaju biti lakši, kako ne bi stvorili tmuran dojam dizajna. Ovo se jasno vidi na fotografiji.

Zoniranje kuhinje u boji

Kuhinja, najčešće, služi i kao blagovaonica. Ima i rezni stol i blagovaonicu. Ove funkcionalne površine mogu se odrediti projektiranjem zidova u kuhinji. Štoviše, često se koristi u kontrastnim tonovima. Na primjer, pregača iznad stola i zid u radnom području bit će blijedo ljubičasto. Blagovaonica se može naglasiti pozadinom svijetle salate ili boje limuna. Takva kuhinja odmah će postati "dvosobni". Bijela se dobro uklapa u bilo koju svijetlu boju.

zoniranje stol za večeru

Ako brojila ne omogućuju odabir dvije zone u kuhinji, možete se ograničiti na zidove jednim svjetlosnim tonom, dodajući pribor i ukrase u bilo kojoj drugoj boji. Ali dodatni ton bi trebao biti jedan. Varijacije njegove prisutnosti - u dizajnu prozora, ručnika, posuđa i dekorova, kao što je prikazano na fotografiji.

tapeta

Dekoracija tapeta je najbrža, najpopularnija i najpopularnija metoda zidova svake sobe. Raznolikost boja, tekstura, premaza za tapete omogućuje im da se koriste za ceremonijalne prostorije, za hodnik i za kuhinju. Za lijepljenje sobi s pozadinom je jednostavna sa svojim vlastitim rukama.

cvijeće u vazi

Za kuhinju je pogodna pozadina svjetlosnih tonova s ​​cvjetnim uzorkom ili ornamentom. Tematska pozadina za ovu sobu prikazuje kuhinjske predmete, voće, posuđe. Ako je situacija u kuhinji svijetlo siva, tada će biti u suprotnosti s njom originalna tamna pozadina. Na primjer, na tamnosivoj pozadini - srebrnastog cvijeća. Dobro će se uklopiti u namještaj.

stol i stolice

Savjet! Tekstura kuhinjske tapete sugerira mogućnost mokrog čišćenja. Stoga je bolje koristiti pranje rublja.

Ukrasna cigla

Prirodnost i prirodnost u kuhinji je vrlo prikladna. Podsjetnik za zidanje pruža kontrastne pozadine za stilski hladnjak, bar stolom i visoke stolice, dekoraciju prozora otvaranje lijepe zavjese. Prikladna je smeđa ili terakota boje zidova.

Dekorativna opeka je prilično nezgrapan rješenje. Opcije za njenu primjenu su kako slijedi: one trebaju oblikovati zasebnu zonu u kuhinji ili na jednom zidu - na primjer, pregaču i zidu iznad radnog područja. U blagovaonici na zidu od opeke možete pričvrstiti mali TV ili ukrasne rogove jelena. Ovaj ukras donijet će boju lovačke ili seoske kuće. Dekoracija može poslužiti kao slika, keramika na polici ili zidni sat u starom stilu.

zid od opeke

Umjetna opeka može se koristiti za ukrašavanje prozora i vrata. Mogu se postaviti vlastitim rukama, imajući neko iskustvo. S njima će odjeknuti urezani kutak blizu stola za čaj. Na fotografiji dizajnerskih stranica postoje različite verzije ukrasnih opeka.

Ako ukrasite sa zidom sve zidove malog kuhinjskog prostora, onda će izgledati grubo, pritiskom. Tmurna boja cijele sobe neće pridonijeti stvaranju udobnosti i toplote.

Kreda i pozadina

Ista pozadina na svim zidovima je trivijalno rješenje. Oni su prikladni ako je kuhinja izrađena u stilu Provansa. Modni je odluka da ukrasite jedan zid s bistrom ili kontrastnim osnovnim neutralnim pozadinskim slojem u boji. Na taj način naglašen zid nosi ukrasne ukrase i dodjeljuje posebnu zonu u kuhinji.

zidni papir u kuhinji

Na jednom zidu možete postaviti fotografiju sa slikama prirode ili uličnog krajolika. Možete zalijepiti trake s jakim velikim cvjetovima. Foto pozadine vizualno proširuju prostor, ukrašavaju sobu, privlače pozornost, svjedoče o ukusu vlasnika. Ovakve zidne slike mogu se naručiti. Voljeti oči članova kućanstva prirode slike ili fotografije kućnih ljubimaca u prirodi. Zemljišta mogu biti izmišljena puno.

Potpuno ekskluzivan izgled kromirane tapete. Ovo je vrsta školske ploče za pisanje krede. Možete snimiti recepte, nezaboravne oznake. I možete dopustiti da djeca sudjeluju u kreativnosti.

Izrada zidova

Malo područje kuhinje - nema razloga odbiti ukrasiti zidove. Ukrasni ukras i njihovi dodatni sadržaji osvježavaju prostor, stilski se ujedinjuju. Primjeri dizajna prikazani su na slici.

bijeli kuhinjski stol

Koristeći zrcalo

Zrcalna površina na zidu proširuje prostor, uključujući i reflektirane metara u njemu. Ogledalo odražava svjetlost. Ovo širi prostor. Često ljubavnice naređuju zrcalnu pregaču iznad stola. Kao u slučaju opeke, ogledala moraju napraviti jedan zid (kako ne bi izgubili osjećaj stvarnosti). Ukrasno zrcalo može zamijeniti prirodnu sliku.

ogledalo u kuhinji

Ukras s drvenim priborom

Najčešći drveni predmeti u kuhinji su rezne ploče. To može biti čitava zbirka primjeraka različitih veličina i boja. Stare ploče dobro se uklapaju na zid s novima. Slikane ploče bolje su postavljene na zid od strane grupe i ne ometaju druge eksponate. Drvo u unutrašnjosti uvijek nosi toplinu i udobnost. Stare ploče na kojima je baka bila kuhala su poput starih obiteljskih fotografija.

zid od opeke

Da bi stari dio ploče ili valjkastim klinom postali ukrasni ukras, treba ga dobro čistiti s brusnim papirom, ukloniti mrlje. Ne možete pokriti lakom. Na pločama na zidovima skladno tabletops od čvrste drvene stolice, pletene košare i sjenila za svjetiljke na luster i svijećnjaka. Za zavjese u ovom stilu, trebali biste uzeti lan ili šareni zubac.

Izložbe na zidovima

Izrazite svoju maštu i okus mogu biti u pripremi izlaganja za kuhinje kao kombinacija slike na zidovima, plakate, karte, recepti, okviri s herbarij ili leptira. Glavna stvar je da ne idemo previše daleko sa stvarima. U kuhinju se nije pretvorio u antiknu trgovinu, trebate samo 3-4 predmeta. Dobro je, ako se kombiniraju prema ljestvici boja, predmetu slike, teksturi. Možete, na primjer, ukrasiti kuhinju s pečatima vezama unutar. Ili objesiti na sliku zida - sat s fotografijom šalice kave ili cvijeća.

slike u blagovaonici

Vinilne naljepnice

Vinilne naljepnice su spremne za uporabu. Za nekoliko minuta mogu ukrasiti zidove, fasade namještaja. Dizajn možete promijeniti nekoliko puta, na primjer, kuhinjskim setom. Bit će novo cijelo vrijeme. Naljepnice su matirane i zrcalne. Lako se ljepiti na bilo kojoj površini. Zatim možete jednostavno ukloniti, oprati. Naljepnice sa zidom ili namještajem čine sjajnim. Ponekad imitiraju klasične slike.

naljepnice na zidu

Možete prikazati svoje umjetničke sposobnosti u uređenju vlastite kuhinje. Ako nema, trgovina prodaje gotove matrice. Oni su pričvršćeni na rub na zidu ljepljivom vrpcom, bojom ili četkom, pustili su da se suši i lakira.

Utičnice u boji

U trgovinama građevinskim materijalima prodaju se stropne roulette različitih oblika i veličina. Može se slikati u različitim bojama i zalijepiti na bijelom zidu. Ili zalijepite na obojeni zid i boju s bijelom bojom. Dobiti vrlo učinkovit zid.

crna utičnica

Dekorativna polica

Police nude dvostruku funkciju - služe kao ukras za zid i mjesto za pohranu malih predmeta i knjiga. Mogu biti metalni, plastični, drveni. Napuni su suveniri, svijećnjaci, lijepa jela. Dovršavanje drvenih police s vlastitim rukama ima ekskluzivnu jedinstvenu boju.

bijela polica

Sat na zidu

Kuhinjski satovi uređeni su vlastitim rukama crtežima na temama jela, voća. Smješteni su u blagovaonici. Ponekad se izvode u obliku tih objekata.

sat na zidu

Kako ukrasiti zidove u kuhinji (2 videa)

Varijante dizajna zidova u kuhinji (38 fotografija)

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 31 = 36

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: