Подреждане на гардероб в залата: прости опции и оригинални решения

Невъзможно е да си представим жилище, особено ако е апартамент в многоетажна сграда, без преддверие. Създаване на общ интериор, не прескочете тази стая. Основната задача е да се даде функционалност. В някои случаи е възможно да се наблюдава гардероба в коридора. Но външният му вид не винаги се вписва в интериора и капацитетът му е спорен. Едно решение е вградената гардеробна в коридора. Как да го подредим?

Гардеробна система в коридора

Опции за гардероб за коридора

Преди да започнете да подреждате гардероб, трябва да мислите през всички нюанси. На първо място, капацитетът и функционалността на структурата са от значение. Осигурете не само гардероб, но и други елементи: чекмеджета, кутии и пластмасови контейнери.

Гардероб в коридора

Използването на кабинета осигурява съхранение на нещата за ежедневна употреба, както и за сезонни такива. За неща на постоянна употреба, лесно достъпни отворени рафтове. Пространството в самия връх на гардероба е запазено за неща, които се използват по-рядко.

Препоръчително е да мислите чрез молив. Той е идеален за поставяне на кутии с обувки. За удобство и общата декорация непременно добавете диван и огледало в пълен растеж.

Гардероб в коридора

Освен функционалност, помислете за външния вид и оформлението на съблекалните в коридора. В този случай важна роля играе оформлението на стаята.

С люлеещи се врати

Шкафът в коридора с люлеещи се врати е подходящ за класическия стил на интериора. Размерите му директно зависят от това колко пространство позволява коридора. Оригиналният външен вид се постига чрез различни аксесоари.

Гардероб в просторния коридор

В структурата си в килера обикновено се правят две или три отделения. На горните рафтове трябва да поставите малко използвани неща. По-долу, според традицията, са поставени обувки. Средното отделение е предназначено за външно облекло. Примерите за гардероби в коридора са представени на снимката по-долу. Можете да изберете опция.

Гардероб с люлеещи се врати

Ясен дефект на мебелите с люлеещи се врати в коридора е фактът, че е неудобно да се използва в тесни коридори.

С плъзгащи се врати

Един от най-популярните варианти на гардероби за днес е шкафовете с отделение за врати. Преди всичко поради възможността да спестяваме пространство. Можете да ги монтирате не само в мебелната кутия, но и директно до тавана.

Гардероб с отделение за врати в коридора

Има такива помещения по протежение на някаква стена в коридора. Размерите директно зависят от размера на стаята. Предимството на гардероби, е възможността да се използват дори и в най затворени пространства, но само с единствената неудобството - дълбочина на кутията няма да има стандартните размери 0.6 m и 0.4 m само.

Моделите на гардеробите за гардероби в коридора са разнообразни, затова са получили такава популярност.

Шкаф за гардероб в коридора

С отворени рафтове

Този тип съблекалня е подходяща за малък коридор. Номерът е, че отворените рафтове визуално разширяват пространството. Недостатъкът е фактът, че почти всички неща ще бъдат видими. Това води до постоянно поддържане на реда и чистотата.

Гардероб с отворени рафтове

На външен вид откритият гардероб се състои от вертикални прегради, между които се монтират рафтове от различни типове. Затворените кутии се допускат само в долната част на съблекалнята. За да се издигне по някакъв начин външния вид и да се скрие от любопитни очи нещата, които се използват за съхранение на различни видове декоративни кутии, контейнери с елегантен тъкат, и така нататък.

отворена гардеробна в коридора

В близост до отдела, където се предполага да се съхранява външно облекло и обувки, за удобство поставете диван или табуретка.

Отворете гардероба в коридора

Затворена версия

Размерите на затворения тип гардероб директно зависят от размера на коридора. Но така или иначе във всяка стая можете да организирате затворено хранилище за неща. В сравнение с отворените рафтове този тип съблекалня има значителни предимства. Първо, не е нужно да се притеснявате, че нещата ще се попиват, и второ, съхранението на нещата не изисква допълнителни аксесоари за съхранение.

В коридора има затворен тип гардероб

В случай, че коридора е голям, можете да организирате малък будоар в затворена стая. Можете да организирате огледало или дори да инсталирате тоалетка. Но подобна опция трябва да бъде добре обмислена предварително, пространството е правилно разпределено и функционалните зони са оборудвани.

Подреждане на гардероб в залата: прости опции и оригинални решения

Освен това, в затворената гардероб се създават вентилационна система, подходящо осветление и система за съхранение.

Гардеробна стая в коридора

Ъглов гардероб

Ъглова гардеробна в коридора - добра опция за стаи с малка площ. В този случай, ако схемата е добре обмислена, можете да поставите много неща. Капацитетът е основното предимство на ъгловото хранилище.

Ъглова гардеробна в коридора

Експертите съветват използването на модулни структури: отворени рафтове, чекмеджета, метални пръчки за поставяне на дрехи на раменете.

Ъглова гардеробна за антре

Мнозина смятат, че ъгловият гардероб е доста тромав. Визуално, това се възприема. За да премахнат този недостатък, капитаните прибягват до определен трик: в проекта трябва да се изпълняват алтернативни затворени и отворени зони. Можете да разширите пространството с вградени големи огледала.

Ъглова гардеробна в коридора

Гардероб в нишата

Един от най-икономичните варианти - гардероб в нишата на коридора. В много коридори вече има такива ъгли, които могат да се използват за съхраняване на нещата. Остава само да му се даде стилен външен вид. Тук има единство с цялостния дизайн на коридора.

Гардероб в нишата

Вътре в нишата се разпределя пространството. Колко отдела ще бъдат разделени, зависи пряко от неговия размер. Тогава начинът за затваряне на ниша се обмисля. Трябва да подредите вратите. Те могат да бъдат или люлка или плъзгащ се тип. Материалът за тяхното производство се избира по преценка на собствениците.

Гардероб в нишата на коридора

Във видеоклипа: съблекалня в залата със собствените си ръце.

Според размера на коридора

Размерите на гардероба за коридорите зависят пряко от свободното пространство. Те могат да бъдат малки и могат да бъдат цял ​​стая-гардероб. Нека разгледаме някои от техните функции.

Малък гардероб

В случай на собственост на апартамент със стандартни размери, в които коридорът не е голям, можете да организирате гардероб площ от 4-5 м2. За наемателите в размер на 2-3 души това е достатъчно. При минималните размери дрешникът в коридора се свежда до площ от 2 м2, които като цяло не се различават от обикновения гардероб. Основното рационално е да разпространявате пространство.

Малка стая в коридора

Основният съвет относно подреждането на малък гардероб:

 • Позиционирането е най-добре близо до стената, която има най-голяма площ.
 • За да спестите място, инсталирайте вратата на купето, желана от пода до тавана.
 • Интериорът е пълен с рафтове, релси, обувки, кошници и кутии.
 • Уверете се, че никой квадратни инчове не ходи.
 • Стелажи се подреждат под тавана. За удобство при ползването те държат стълба.

Ако дизайнът на помещенията позволява, тогава можете да оборудвате и ъгъла гардероб в коридора. Най-простият вариант - да оградите от ъгъла с преграда от гипсокартон, и след това инсталирайте отделението за вратите. Рафтовете се монтират директно върху стените. Този дизайн има триъгълна форма.

Ъглова гардеробна в коридора

Също така имаме предвид най-простата версия - мини-гардероб от отворен тип. Заема малко място на вратата. Състои се от минимум елементи: рафтове за обувки, парапет с куки и горна рафта за шапки.

Отворете гардероба в коридора

Голям гардероб

В случая, когато в коридора има много свободно пространство, се подрежда голяма гардеробна. За тази цел от стената на гипсокартона се изгражда стена и в отвора се монтира врата. В рамките на разпределеното пространство можете да експериментирате и разпространявате рафтове, чекмеджета и пръчки за закачалки по Ваша преценка.

Голяма гардеробна в коридора

Но, за да изглежда всичко модерно, се препоръчва да се вслушва в мнението на специалистите:

 • За голяма гардеробна са монтирани няколко бара, които да държат дрехите на закачалки. Настаняването им се извършва на различни нива.
 • Колкото повече ще бъде възможно да се организират чекмеджетата, толкова по-добре. Те могат да бъдат издадени в различен цвят. Напоследък е много важно да се създават тъкани или пластмасови кошници.
 • Рафтовете са незаменим атрибут. Трябва да има много в гардероба.
 • За да поставите обувките отклонете отделението, което във външен вид е тесен и висок. Той се нарича молив. Директно в него организирате рафтове.
 • Не забравяйте за поставянето на връзки, шалове и други аксесоари.
 • Броячът на стайния гардероб е огледало с пълна дължина и наличието на мека пуф за удобство.

Голяма гардеробна в коридора

Къде да поставите вградения гардероб

Най-добрият вариант за цената е вграденият гардероб. Забележителни са някои от предимствата пред мебелите в кабинета:

 • намаляване на елементите, което значително намалява разходите за строителство и опростява инсталацията;
 • повишена стабилност, така че е невъзможно да се преобърне;
 • монолитен дизайн, тъй като гърба и страничните стени са елементи на съблекалнята;
 • Вграденият килер идеално се вписва във всеки интериор.

Такъв шкаф е най-добре да бъде построен в големи ниши, в отсъствието на тях - на стената, която има най-голяма площ. Ако пространството позволява, то може да бъде инсталирано срещу предната врата. Освен това, в много просторни стаи понякога вграденият килер може да действа като стенен дял.

Вграден гардероб

Дизайн на коридора с гардероб

Всеки иска да има просторно антре с удобна гардеробна. Но не винаги това е реално. Когато създавате интериор, трябва да продължите от това, което е. Има няколко дизайнерски варианта за коридори с гардероб. Идеите могат да се видят на снимките по-долу.

Дизайн на коридора с гардероб

В допълнение към структурата и формата на съблекалните, техният дизайн е важен, което може да бъде допълнено от следните варианти:

 • Аксесоари, чието разнообразие не е прилично голямо;
 • наличието на огледала с различни декорации;
 • разнообразие от осветление: прожектори, LED осветление и др.

Има няколко примера. Те могат да се видят в интернет на снимката и по желание да създадат свой собствен индивидуален проект. Можете също така да се обърнете към дизайнерите, които ще дадат добри съвети.

Какво да имате предвид при избора на гардероб и гардероб (2 видеоклипа)

Различни варианти на съблекалнята (60 снимки)

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

88 − 79 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: