Metselwerk, afwerking en zorg tegels in de badkamer

Vloer- en muurbekledingen in een dergelijke ruimte moeten functioneel zijn, maar vergeet niet ook de sierlijkheid van tegels in de badkamer. Alle gebouwen van het huis moeten positieve emoties brengen bij bewoners en herinneren eraan dat dit "fort" voor fysieke en emotionele rust is.

Decortegels in de badkamer naar wens kunt u een gecombineerde of aparte badkamer ontwerpen, een uniek ontwerp voor uzelf maken voor uw plezier.

decortegels in de badkamer

Badkamer en toilet - plaatsen met een hoge luchtvochtigheid, de meeste materialen voor reparatie en afwerking zijn per definitie niet geschikt voor deze kamer. Maar keramische tegels zijn een ideale optie. In het algemeen is zij het die wordt gebruikt door goedbedachte eigenaren. Dit bespaart schimmel, overmatig vocht en andere onaangename effecten van water en stoom. Het ontwerp van de tegel is zo breed en gevarieerd dat het mogelijk is om de kamer in de beste tradities en smaken te versieren.

decortegels in de badkamer

Waarom tegels?

Onder de constante invloed van vochtige warmte en water, houten panelen en behang, zelfs geïmpregneerd met speciaal gereedschap en afwasbaar, uiteindelijk exfoliëren, zwellen, verliezen kleur en textuur. Onder hen is schimmel, schimmels, een onaangename geur. Om al deze processen te vermijden, is het aan te raden om een ​​tegel in de badkamer te gebruiken.

Keramische tegels zijn bijna eeuwig materiaal. Het is slijtvast, hygiënisch, waterdicht.

decortegels in de badkamer

Het ontwerp ervan verdwijnt praktisch niet onder invloed van destructieve factoren van de omgeving. Het is gemakkelijk te wassen. Ja, en onafhankelijk leggen, het is niet zo moeilijk. Al deze factoren bepalen de keuze van tegels, als het belangrijkste materiaal voor het afwerken van de badkamer.

decortegels in de badkamer

Vloertegels

Keramische tegels verschillen in mate van weerstand tegen slijtage. In het bijzonder is deze indicator belangrijk bij het kopen van tegels voor de vloer. Kies voor vloeren een tegel met een mate van slijtage die gelijk is aan twee of meer. Dan zal het ontwerp lang in de smaak vallen. Een ander belangrijk punt is gladheid. Om het risico van vallen en verwondingen op de natte tegelvloer te minimaliseren, is het noodzakelijk vloertegels aan te schaffen.

decortegels in de badkamer

Manieren om tegels te leggen

Design in de badkamer wordt niet alleen bepaald door kleur en textuur, maar ook door de manier waarop de tegels worden gelegd. De eenvoudigste manier om lay-out is recht. In de verticale rij bevindt de volgende tegel zich duidelijk boven de vorige. Deze methode wordt aanbevolen om te gebruiken als u geen ervaring hebt met het werken met dit materiaal.

decortegels in de badkamer

De volgende methode is een diagonale berekening. Het resultaat ziet er behoorlijk indrukwekkend uit, maar alleen vierkante tegels zijn geschikt voor deze methode. Dit patroon kiezen is beter voor een ruime kamer. Wanneer u tegels in twee kleuren gebruikt, kiest u het metselwerk in de omgekeerde volgorde.

Effectief schikken kunnen de tegels met een kleine afwijking zijn.

decortegels in de badkamer

En de moeilijkste manier die de echte meesters van hun ambacht bezitten is een betegeld mozaïek van fragmenten van verschillende kleuren en maten. Als u een designader heeft, kunt u deze gemakkelijk beheersen en tegelijkertijd uw badkamer uniek maken.

decortegels in de badkamer

De hoeveelheid materiaal berekenen

Om te berekenen hoeveel keramische tegels naar de muur van de kamer gaan, moet u de ruimte kennen. We nemen opnieuw de vierkante formule van de schoolopleiding over geometrie - het product van breedte en hoogte. Stap nummer twee vind het gedeelte van de deur en ramen. Van het gebied van de muren trekken we het gebied van de openingen af. Het resultaat is hoeveel tegels we nodig hebben. Om erachter te komen hoeveel stukken tegels op dit vierkant passen, moeten we het product van de hoogte en breedte van één stuk vinden. Deel dan het deel van de kamer door het laatste resultaat. Dit geeft de vereiste hoeveelheid bekleding.

Houd er rekening mee dat niet alle rijen uit hele tegels bestaan. De muren in de kamer kunnen niet een veelvoud zijn van de afmeting van de tegel en daarom moet deze worden opgesplitst in fragmenten. Houd rekening met dit punt bij het berekenen van de hoeveelheid materiaal.

decortegels in de badkamer

Om de benodigde hoeveelheid bouwmateriaal te berekenen, moet het ontwerp van het metselwerk verschillen van het klassieke, en moet je een miniplan maken op een schaal. Hiertoe kunt u speciale computerprogramma's voor builders gebruiken of eenvoudig een tabel maken in MS Excel. Een dergelijk plan zal helpen bij het begin van het werk aan het uitwerken van het patroon.

decortegels in de badkamer

Om de hoeveelheid tegels voor de vloer te bepalen, wordt het oppervlak genomen. Dit cijfer wordt gedeeld door het gebied van één tegel. Vervolgens wordt de manier van leggen bepaald. Het is van hem dat het definitieve aantal zal afhangen. Bij straight leggen voegen we 5% toe aan het resulterende getal, terwijl we voor een diagonaal 10% toevoegen.

decortegels in de badkamer

Ontwerp en manieren om de ruimte te transformeren

Volgens de oude traditie was de badkamer altijd wit en beige. Het is nu niet nodig om deze motieven voort te zetten. Ontwerp kan in een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen worden gemaakt. Elegante en gedessineerde Spaanse tegels zullen een prachtige aanvulling zijn op de algemene geest van het interieur van het appartement.

Het kleurenschema en ontwerp hangen alleen af ​​van uw smaak en kamerkenmerken.

decortegels in de badkamer

De ruime kamer heeft een donker interieur. Spaanse tegels van terracotta tonen kunnen worden gemengd met lichtroze. Frisheid en lentegevoel geven de Spaanse tegel felgroen en salonkleur. Het Spaanse mozaïek is gemakkelijk en origineel in de kamer, en het ontwerp zal uniek en uitzonderlijk zijn. Een grote kamer is volledig vrij van beperkingen op kleur en textuur.

decortegels in de badkamer

In een kleine ruimte moet het ontwerp nog in lichte kleuren zijn. Maar ze hoeven niet ziekenhuiswit te zijn. Wandtegels van crème brulee kleur, de vloeren zijn donkerder door verschillende tonen. En nu komt de kleine badkamer tot leven en is gevuld met warmte. Tegels met verschillende kleurenpatronen en ornamenten passen beter in een ruime kamer, en voor een kleine badkamer beperk je monofone opties.

Om de ruimte visueel uit te breiden, legt u een horizontale bout op de omtrek van de kamer.

decortegels in de badkamer

Zorg voor tegels

Let bij het kopen van tegels op de aanbevelingen van de fabrikant voor het reinigen van producten. Deze informatie zal een dergelijk hulpmiddel moeten onthouden en verwerven. Anders kunnen te agressieve chemicaliën zich afwassen afbeelding en de textuur van het oppervlak, evenals verwijder de beschermende laag, vanwege wat het uiterlijk van de tegels snel verslechteren.

Het is onaanvaardbaar om metalen schrapers en borstels te gebruiken bij het wassen van oppervlakken. Het resultaat van deze reiniging is microscheuren.

decortegels in de badkamer

Bijgevolg zullen ze verstopt zijn met vuil en zal het bijna onmogelijk zijn om het te verwijderen. Dientengevolge blijven de donkere strepen in de tegel totdat de volgende reparatie plaatsvindt. Bovendien kunnen de naden metaaldeeltjes van de borstel achterlaten, van vocht zullen ze roesten en de tussenplaatafstand verkleuren. Gebruik speciale voegen om de naden schoon te maken. Ze zijn goed in het omgaan met donker worden, roesten, vormen en vereisen geen ruw wrijven van de samenstelling in het materiaal. Op deze manier bespaart u tijd en zenuwen van de gastvrouw. Maar aangezien deze chemische stof vrij agressief is, zal het nodig zijn om in een masker te werken.

video Gallery

Fotogalerij

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 58 = 68

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: