House Vanves: a single-storey 170 m2 refurbished

A single-storey 170 m2 renovated from A to Z

West Home

The interior architecture firm West Home has transformed a house in the raw state of 170 m2 located in Vanves, near Paris, in a modern, bright and open to the outside. Between dark tones, industrial style and open spaces, this renovation will inspire more than one!

In a residential area of ​​Vanves, the self-taught architect Nicolas Lefièvre and West Agency Home took care of a bungalow of 170 m2 and terrace. Purchased by a couple with two children, the house has been renovated in full with a large place ridge openings and functionality. The decor, the emphasis has been on the dark tones and a loft that is found in a kitchen area, living room of almost 100 m2. Zoom detail of a spacious and refined interior. 

The proposed renovation of the ground floor of 170 m2

The idea : Renovating a house in the rough in its entirety. Create an open space with dining room, kitchen and lounge. Realize openings to let in light. Playing with dark tones and black elements. Transforming the garden outside terrace. Keep a sober and refined style. 

Surface: 170 m2 

Location: House ground floor of 170 m2 located in a residential area of ​​Vanves, near Paris.  

Cost: 250 000.  

Construction period: approximately 5 months.  

A bright dining room in an improper style 'for this renovated house of 170 m2

A single-storey 170 m2 renovated from A to Z

West Home

Nicolas Lefièvre started with a flat surface and composed the modest dining room and bright. The glass roof was created during the renovation. Part of the roof was destroyed to build a steel frame which raises the glass volume. Industrial mind begins ceiling and extends into the furniture belonging to the owners. An electric heater old was installed by the architect, like wall sconces Jieldé. On the ground, it is a finishing sawn oak floors aged that is laid. 

An open kitchen with dark tones after renovation

A single-storey 170 m2 renovated from A to Z

West Home

Nicolas Lefièvre created a kitchen open to the living room and dining room. The architect turned a standard Ikea kitchen by adding storage space and a bar. The bar area provides usability; it was lowered slightly to serve eats up. White and black tones are omnipresent: black tiled Metro credence to cement tile checkerboard on Couleurs & floor materials. To bring light, a skylight was placed just above the kitchen. 

A huge and cozy lounge

A single-storey 170 m2 renovated from A to Z

West Home

Despite the cool tones, the show shows warm. No doubt thanks to black sofas and pear that invite relaxation, and oak flooring warms the atmosphere. The architect and his team have built storage and a custom library that suspended seem to belong to the wall. To camouflage son, a inlayed chute wall was installed. Skylights created through skylights bring brightness to the room. The floor is the same all over the surface of the ground floor. Deco level, the owners have set a framework to animate and give volume to the wall. 

A single-storey 170 m2 renovated from A to Z

West Home

Despite the vastness of the area, the architect installed a glass wall to bring depth to the piece. This window gives a nice shop next to the salon. 

A black corridor

A single-storey 170 m2 renovated from A to Z

West Home

Painted matt black, the corridor provides rock spirit at home, and highlights the flashy artwork.  

The master bedroom: headboard decor and paint trend

A single-storey 170 m2 renovated from A to Z

West Home

The architect realized a custom headboard made of niches to store books and display ornaments and picture frames. The effect gives a graphic dug next to the wall. For painting, Nicolas Lefièvre has met the expectations of its customers by covering the walls of a petrol blue "Blue Hague" Farrow & Ball. In the photo, the dressing room is to the left of the front door. 

The rooms of children in all sobriety

A single-storey 170 m2 renovated from A to Z

West Home

For two children, the couple wanted individual rooms. Nicolas Lefièvre was responsible for creating both functional and simple rooms, so they change over time. In this room, the architect installed a built-in dressing room wall. 

A single-storey 170 m2 renovated from A to Z

West Home

A room spacious and bright friends

A single-storey 170 m2 renovated from A to Z

West Home

The canopy provides depth to stay, but also the guest room of 13 m2! The architect wanted to bring another light than that of the roof window. A blue-gray paint "Lulworth Blue" Farrow & Ball was chosen to soften the composition and allow occupants to peacefully join the arms of Morpheus ...  

A room dark and atypical bathroom

A single-storey 170 m2 renovated from A to Z

West Home

The architect respected the desires of its customers by providing a room with dark tones. The bathroom is bright thanks to the reflections of light on the floor. The owners appropriated spaces, and redesigned kitchen furniture Ikea as a support for the basins. As for the mirrors, they were unearthed. Nicolas Lefièvre installed very large squares of black tiles (90 x 90 cm) over the entire surface of the part. 

A single-storey 170 m2 renovated from A to Z

West Home

The couple wanted a walk-in shower, wish come true! The foundations were dug for a real Italian shower without steps. 

The bathroom children: an ode to black and white

A single-storey 170 m2 renovated from A to Z

West Home

Nicolas Lefièvre used the same cement tiles checkered kitchen to offer a graphic aspect to this bathroom. The idea is the same as that of the children's rooms: to create a sober room for it evolves over time. On the walls, subway tile is laid. The architect recommended a bathtub in the bathroom, more child. Toilet and wash basin complete the bathroom. 

The terrace of the bungalow on stilts

A single-storey 170 m2 renovated from A to Z

West Home

With the purchase, there was no terrace but a small garden below the house. The couple did not have a green thumb, Nicolas Lefièvre and his team have created a terrace on stilts so that everything is on the same surface. The wooden slats dress elegantly terrace and wooden panels allow the little family to be out of sight. 

Meet Nicolas Lefièvre on Ouest-Home.com / [email protected] / 01.81.29.04.91 

atia 

 
This entry was posted in dream homes. Bookmark the permalink.